Букачівська територіальна громада

Івано-Франківська область

Профілактика кору

Дата: 06.09.2024 13:30
Кількість переглядів: 18

Фото без опису

  З дерев починає падати жовте листя, день починає ставати коротшим і холоднішим, не за горами кінець літа і діти потрохи готуються до школи, а отже скоро може розпочатися сезонна захворюваність на кір.

Кір - одне з найзаразніших інфекційних захворювань, на яке найчастіше хворіють невакциновані діти, ризик захворіти зростає після контакту з хворими особами. Вірус передається повітряно-крапельним шляхом, під час вдихання найдрібніших крапель слизу, які потрапили у повітря при чханні, кашлі чи розмові хворого. Період від вдихання частинок вірусу до перших клінічних проявів становить 10-12 днів. На четвертий-п’ятий дні хвороби з’являється червоний висип – спочатку на шкірі голови й обличчя, а згодом по всьому тілі. Висип основна клінічна ознака кору.

Специфічного лікування немає. Надійний захист це вакцинація. Дотримання здорового способу життя не захищають від кору.

Щеплення від кору проводять вже понад півстоліття. За останні 15 років смертність від кору знизилася на 79%. Вакцинація входить у календар профілактичних щеплень. Коли дитині тільки виповнилося 12 місяців, не потрібно зволікати зі щепленням, якщо дитина старша року і ви пропустили перше щеплення негайно зробіть його. Як тільки дитині виповнилося 6 років, саме час для другої дози вакцини. Якщо у дитини не було жодного щеплення проти кору, необхідно їх зробити в проміжку місяць часу. Дорослим за відсутності протипоказань також проводять вакцинацію без обмежень по віку.

Можна носити медичну маску, мити руки безліч раз на день, обмежено відвідувати людні місця, але ніщо з цього ефективно не забезпечить захист від кору як вакцинація. Вакцинуйся!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь