Букачівська територіальна громада

Івано-Франківська область

День молоді - особливий день, що присвячений енергії та потенціалу молодого покоління

Дата: 06.09.2024 13:19
Кількість переглядів: 23

Фото без опису

День молоді довгий час відзначали в останню неділю червня - згідно з указом президента від 22 червня 1994 року. Ця традиція тягнулася ще з часів Союзу, але після російської агресії 2014 року в Україні постало питання перенесення свята на іншу дату. Тож 2021 року згідно з новим указом президена свято перенесли на 12 серпня, коли за календарем ООН відзначають Міжнародний день молоді.

   У світі здавна була особлива увага до молоді — енергійної та активної частини суспільства, що не сприймає компромісів, задає тренди і є рушійною силою багатьох новацій.

   Сенс свята - привернути увагу суспільства до потреб і проблем молоді, наприклад, до якості освіти, можливостей, працевлаштування тощо, а також об'єднати молодих людей у різних країнах світу заради спільного щасливого майбутнього.

   Сьогодні особливо гостро стоїть проблема виховання здорової молоді. Ми добре знаємо, що здоров’я — найбільша людська цінність, яку, на жаль, багато людей починають цінувати та берегти, вже втративши значну частину цього скарбу, відпущеного нам природою.

   Дуже загрозливим для нашої країни є погіршення стану здоров’я молодих людей. Зокрема, показниками цього погіршення є: рівень захворюваності на СНІД, кількість молоді, яка курить, вживає алкоголь та наркотики.

   Кожна людина має свободу вибору. Кожен сам вирішує, курити чи не курити, зміцнювати своє здоров’я фізичними вправами чи ні і т. д. Поки ти молодий і в тебе здорове тіло то, цей дар природи треба берегти. Втратити ж все легко, тільки повернути іноді важко, а то й неможливо. Люди кажуть: «Є каяття, та нема вороття».

   Не знищуй  своє майбутнє! Відмовся від шкідливих звичок!

   В свою чергу додаткове навантаження на здоров’я молоді, а особливо  психічного, створюють онлайн-технології. Адже дедалі більше людей користується віртуальними мережами цілодобово. На добробут та психічне здоров’я підлітків впливає і безліч інших факторів. Насильство, злидні, життя за умов війни, гуманітарної катастрофи, нестабільності можуть підвищувати ризик розвитку порушень психічного здоров’я. Наслідки бездіяльності щодо порушень психічного здоров’я у підлітків відчуваються у дорослому віці, завдаючи шкоди як фізичному, так і психічному здоров’ю та обмежуючи можливості дорослих жити повноцінним життям.

   Крім того, велике значення мають програми, що сприяють зміцненню зв’язків між підлітками та членами їхніх сімей, а також підвищенню якості побутових умов. При виникненні проблем їх слід виявляти та своєчасно вирішувати із залученням компетентних та уважних працівників охорони здоров’я.

   Фундаментальну користь здоров’ю підлітків приносить фізична активність, зокрема покращуючи стан органів дихання, серцево-судинної, м’язової та кісткової систем, забезпечуючи підтримку здорової маси тіла, а також зміцнюючи психосоціальний добробут. ВООЗ рекомендує підліткам протягом тижня щодня приділяти в середньому не менше 60 хвилин фізичної активності від помірної до високої інтенсивності у вигляді ігор, занять спортом, а також активних способів пересування (такі як їзда велосипедом та ходьба) або занять фізичною культурою.

   Стан здоров'я молодого покоління – найважливіший показник благополуччя держави, який є репродуктивним, інтелектуальним та культурним резервом суспільства.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь