Букачівська територіальна громада

Івано-Франківська область

День пам'яті захисників України

Дата: 29.08.2024 09:13
Кількість переглядів: 31

Фото без опису

В День пам'яті захисників України не забудьте вшанувати всіх тих, хто боровся за незалежність нашої Батьківщини, захищав нашу свободу і віддав за нас своє життя.

Щороку 29 серпня українці вшановують особливу дату — День пам'яті захисників України. За весь час війни тисячі хоробрих геройок та героїв нашої держави поклали свої життя за незалежність Батьківщини.

День пам'яті захисників України затвердив президент Володимир Зеленський 2019 року. Дата була обрана не випадково. Саме 29 серпня 2014 року відбулася трагедія Іловайський котел.

Того дня українські воїни повинні були покинути місто, окуповане російськими військовими та військами "ДНР". Окупанти пообіцяли відкрити гуманітарний коридор, але під час виходу ЗСУ обстріляли їх. За офіційними даними тоді загинуло близько 366 воїнів та ще сотні безвісти зникли.

Символом трагічної дати вважається соняшник, оскільки більшість військових ЗСУ загинуло в регіонах України, де найбільше полів з цією квіткою.

Вічна слава нашим героям! Герої не вмирають!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь