Букачівська територіальна громада

Івано-Франківська область

Держпродспоживслужба зібрала пропозиції з 16-ти регіонів для розробки інформаційно-комунікаційної системи, яка об’єднає всі реєстри служби

Дата: 14.08.2024 14:00
Кількість переглядів: 41

Фото без опису

Держпродспоживслужба за сприяння проєкту «Підтримка цифрової трансформації», що фінансується USAID і UK Dev, та спільно з представниками Фонду Східна Європа й BRDO провела дві фокус-групи за участі регіональних фахівців для створення єдиної інформаційно-комунікаційної системи, яка в майбутньому стане єдиним цифровим реєстром служби.

Перша фокус-група відбулася 25 липня у Києві, а друга — 12 серпня у Львові. Під час цих заходів регіональні фахівці Держпродспоживслужби взяли участь у напрацюванні найбільш ефективних ідей та рішень, які будуть імплементовані у єдину цифрову інформаційно-комунікаційної систему. Станом на сьогодні уже зібрано пропозиції від співробітників із 16-ти регіонів України.

«Держпродспоживслужба активно рухається шляхом цифрової трансформації. Нам важливо, щоб започатковані нами реформи мали прикладний характер й принесли якісні зміни — максимально сприяли бізнесу. А тому ми прагнемо отримати якомога більше рекомендацій, порад та пропозицій від наших регіональних фахівців, які мають значний практичний досвід. Всі їхні ідеї будуть імплементовані в наших цифрових реєстрах», – зазначив Голова Держпродспоживслужби Сергій Ткачук.

За словами радниці Голови Держпродспоживслужби, керівниці напрямку дерегуляції та підтримки бізнесу в межах проєкту «Підтримка цифрової трансформації», Фонд Східна Європа Соломії Старосольської, за результатами проведених фокус-груп вже є бачення ключових рішень, які будуть впроваджуватися.

«Реєстрація потужностей має стати повністю автоматизованою, завдяки чому послуга надаватиметься у декларативному форматі з дотриманням принципу екстериторіальності. Термін обробки заявок хочемо скоротити від 10 днів до 1 дня. Щодо експлуатаційних дозволів, планується значне спрощення процесу їх видачі. Буде скорочено терміни та переглянуто процедури визначення плати за інспекційні заходи залежно від розміру підприємства (мікро, мале, середнє, велике)», – сказала Соломія Старосольська.

Попередньо заплановано, що реєстрація потужностей здійснюватиметься з урахуванням інспекцій, проведених з використанням боді-камер і планшетів, а оплата послуг буде автоматизована. Підприємства, при подачі заявок, чітко вказуватимуть напрями діяльності, що дозволить державі отримати точну інформацію про регіональну привабливість і категорії потужностей. Останнє, в тому числі, допоможе ефективніше залучати інвестиції. Сукупність усіх заходів дозволить зібрати інформацію про видані дозволи, що спростить також й експортні операції.

«Держпродспоживслужба регулює діяльність надзвичайно важливих сфер, які мають безпосередній вплив на продовольчу безпеку, а також на життя і здоров’я кожного жителя України. Тому удосконалення роботи служби з допомогою цифрових інструментів є сьогодні надважливим завданням, яке ми спільно реалізовуємо, у тому числі з метою інтеграції з Єдиним вікном митної торгівлі. Я вдячний всім працівникам Держпродспоживслужби, які протягом двох фокус-груп давали свої фахові пропозиції та поради щодо того, якими повинні бути і як повинні працювати цифрові сервіси служби», – зазначив керівник проєкту «Підтримка цифрової трансформації» Данило Молчанов.

«Створення Єдиної державної інформаційно-комунікаційної системи Держпродспоживслужби дозволить комплексно переглянути процедури надання публічних послуг та ведення відповідних реєстрів служби. Завдяки проведеним фокус-групам маємо чітке розуміння про те, що потрібно зробити: мінімізувати часові затрати як бізнесу, так і органів влади щодо реєстрації потужностей і видачі експлуатаційних дозволів, а також уніфікувати підходи до процедур надання послуг на всій території України. Комплексна послуга і запровадження єдиної форми заяви замінить потребу для бізнесу робити 7 окремих дій і вносити інформацію до різних реєстрів. А це, у свою чергу, спросить для МСП вихід на ринок і дозволить зосередитися на інших питаннях ведення бізнесу», – зауважила керівниця сектору «Сільське господарство» BRDO Ірина Грузінська.

 

Додатково. Проєкт «Підтримка цифрової трансформації» (Digital Transformation Activity) впроваджується за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та Програми допомоги з міжнародного розвитку від уряду Великої Британії (UK Dev). Проєкт має на меті підтримку цифрової трансформації України для досягнення трьох основних цілей: економічного відновлення, прозорої відбудови та демократичного урядування. Серед партнерів проєкту – Фонд Східна Європа та Офіс ефективного регулювання BRDO.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь