Букачівська територіальна громада

Івано-Франківська область

Як захистити свої права у сфері метрології щодо надання житлово-комунальних послуг

Дата: 30.07.2024 14:01
Кількість переглядів: 27

Фото без опису

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області нагадує споживачам: щоб захистити свої права у сфері метрології необхідно:

- направити офіційне звернення в Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, письмове/електронне звернення має бути підписане заявником (заявниками) із зазначенням дати його написання;

- вказати повне найменування суб’єкта господарювання з визначенням організаційно-правової форми господарювання (ТОВ, ПП, ПрАТ   – юридична особа);

- вказати адресу місця провадження господарської діяльності суб’єкта господарювання (фактичну адресу об’єкта);

- вказати факти порушення суб’єктом господарювання вимог законодавства у сфері метрології та його документальне підтвердження (за наявності).

- залишити свої контактні дані: ПІП, контактний телефон, фактичну та електронну адресу.

Типове порушення:

Не повірені засоби вимірювальної техніки, що перебувають в експлуатації. Це може призвести до неправильного нарахування оплати за надання житлово-комунальної послуги.

Нагадуємо:

Періодична повірка, обслуговування та ремонт (у тому числі демонтаж, транспортування і монтаж) вузлів обліку, що забезпечують індивідуальний облік споживання теплової енергії та води в квартирах (приміщеннях) будинку, здійснюються за рахунок власників таких вузлів обліку, якщо інше не встановлено договором;

Періодична повірка, обслуговування та ремонт (у тому числі демонтаж, транспортування та монтаж) засобів вимірювальної техніки (результати вимірювань яких використовуються для здійснення розрахунків за спожиті для побутових потреб електричну енергію і газ), що є власністю фізичних осіб, спільною власністю співвласників багатоквартирного будинку, здійснюються за рахунок суб’єктів господарювання, що надають послуги з електро- і газопостачання.

Рекомендуємо:

- споживачам бути уважними щодо здійснення періодичної повірки;

- вимагати від суб’єктів господарювання документи, які підтверджують проходження засобами вимірювання періодичної повірки.

Шановні споживачі! У випадку порушення ваших прав на достовірність результатів вимірювань, або таких, що не пройшли періодичну повірку, звертайтеся до Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області - вул.Берегова, 24, м. Івано-Франківськ, 76019, тел. 51-13-89, факс 51-13-92, офіційний сайт: www.vetif.gov.ua, e-mail: [email protected], сторінка у ФБ - https://www.facebook.com/dpssif, телеграм-канал - https://t.me/IFGUDPSS.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь