Букачівська територіальна громада

Івано-Франківська область

Село Луковець-Вишнівський

Дата: 17.07.2024 21:03
Кількість переглядів: 78

Фото без описуСело Луковець-Вишнівський розташоване за 11 км від центру Букачівської селищної територіальної громади смт.Букачівці та  за 4 км від залізничної станції Журавно. У селі Луковець-Вишнівський є велике озеро - Княже.

Існує легенда про виникнення села. Жив колись у районі Рогатина князь (пан). Він хотів захопити багато земель. Заїхав у наше село, де жили поляки. їх колись називали «мазурами». По цілому селі простягалися луки і зрідка були побудовані хати. Тоді цей князь вирішив оселитись у селі і назвав його Луковець. Місцеві жителі вздовж доріг насаджували багато вишень, звідси і пішла друга частина назви села Вишнівський. А другу частину села, назвали Журівський - від назви с. Журів частиною якого (парцеляцією) колись до 1932 р. був Луковець-Журівський.
Цікавинкою цих сіл є те, що їх центральні вулиці, є одночасно межею Букачівської СТГ, Івано-Франківського р-ну, Івано-Франківської обл. та Журавненської СТГ, Стрийського р-ну, Львівської обл.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь