Букачівська територіальна громада

Івано-Франківська область

Реалізація експериментального проекту з організації професійного навчання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни

Дата: 05.06.2024 13:21
Кількість переглядів: 60

Фото без опису

Уряд максимально сприяє швидкій адаптації військовослужбовців до умов цивільного життя, зокрема надає їм усі можливості для самореалізації, в тому числі в сфері зайнятості.

Так, в минулому році постановою Кабінету Міністрів України від 15.09.2023 №984 було затверджено Порядок реалізації експериментального проекту з організації професійного навчання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни в закладах професійної (професійно-технічної) освіти  Державної служби зайнятості.

Даний проект передбачає підтримку конкурентоспроможності учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни шляхом їхнього професійного навчання, підготовки, перепідготовки, підвищення кваліфікації, у тому числі на курсах цільового призначення, які вони можуть пройти у центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості за 95 професіями у місті Івано-Франківськ, Дніпро, Львів, Одеса, Полтава, Рівне, Суми, Харків.

Вибір професії або програми підвищення кваліфікації здійснюється з переліку професій та програм підвищення кваліфікації для професійного навчання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни, сформованого Державним центром зайнятості https://is.gd/ZHvm7u, https://is.gd/oFh4o6.

До прикладу: від початку дії програми вже 165 учасників бойових дій з Прикарпаття за направленням обласної служби зайнятості пройшли навчання. 16 осіб навчалися у минулому році, а з початку 2024 року 149 учасників бойових дій.

Якщо у вас виникають питання, пов'язані зі сферою зайнятості, зверніться в будь-яку філію, управління, відділи філій Івано-Франківського обласного центру зайнятості (контакти за посиланням https://is.gd/u0nOYN).

Також консультації ви можете отримати на офіційному телеграм-акаунті Івано-Франківської обласної служби зайнятості https://t.me/DCZ_IF, а також за номером телефону гарячої лінії – 066-655-40-33.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь