Букачівська територіальна громада

Івано-Франківська область

В ході прес-конференції, організованої ГО «Українська Асоціація Маркетингу», обговорили захист прав дітей та підлітків від впливу реклами нездорової їжі

Дата: 20.03.2024 11:19
Кількість переглядів: 91

Фото без опису

19 березня 2024 року  відбулась онлайн прес-конференція, організована ГО «Українська Асоціація Маркетингу», щодо реалізації проєкту «Гармонізація української політики впровадження регулювання маркетингу харчових продуктів з європейською практикою захисту прав дітей та підлітків від впливу реклами нездорової їжі».

До участі в заході долучилась завідувач сектору контролю за рекламою, дотриманням антитютюнового законодавства, пробірного контролю  Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області Валентина Сенчук.

Проєкт впроваджується за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного Фонду «Відродження» в рамках спільної ініціативи «Європейське Відродження України».

В ході конференції висвітлено актуальність проєкту, яка зумовлена необхідністю гармонізувати напрацьовані європейські практики застосування нормативних і добровільних обмежень маркетингу нездорової їжі серед дітей та підлітків із українським ринком для входження України до єдиного ринку ЄС та наближення законодавства до актів ЄС.

Нагадаємо, що Головне управління Держподспоживслужби в Івано-Франківській області, здійснює контроль за дотриманням законодавства України про рекламу у межах своїх повноважень в частині захисту прав споживачів реклами.

Реклама – це інформація про особу, ідею та/або товар, розповсюджена за грошову чи іншу винагороду або з метою самореклами в будь-якій формі та в будь-який спосіб і призначена, щоб сформувати або підтримати у прямий (пряма реклама, телепродаж) або непрямий (спонсорство, розміщення товару (продакт-плейсмент) спосіб обізнаність споживачів реклами та їхній інтерес щодо таких особи, ідеї та/або товару.

У випадках, коли реклама вводить або може ввести в оману чи завдати шкоди особам, державі чи суспільству внаслідок неточності, недостовірності, двозначності, перебільшення, замовчування, порушення вимог щодо часу, місця і способу розповсюдження, слід звертатись до Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області: вул.Берегова, 24, м.Івано-Франківськ або за тел. (034) 528398.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь