Букачівська територіальна громада

Івано-Франківська область

Отримайте компенсацію за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю

Дата: 01.03.2024 10:50
Кількість переглядів: 79

Фото без опису

З 29 серпня 2023 року роботодавці можуть отримати компенсацію витрат за облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю відповідно до Порядку надання роботодавцям компенсації фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю № 893 від 22.08.2023 року (https://is.gd/vhrGs6).

Згідно з даним Порядком компенсації підлягають витрати роботодавця на придбання допоміжних засобів для облаштування робочого місця для особи з інвалідністю, зокрема:

  • меблів (крісел з регульованими або фіксованими сидіннями, поручнів та брусів, розсувних дверей, засобів для їх відчинення/зачинення, протиковзаючих та тактильних матеріалів для підлоги та сходів);
  • транспортерів для піднімання сходами з електроприводом;
  • допоміжних засобів для позиціонування курсора та тактильних комп’ютерних дисплеїв;
  • брайлівських клавіатур та портативних пристроїв;
  • підйомних платформ для робочих місць;
  • допоміжних засобів для відтворення звуку та забезпечення здатності чути і бачити.

Компенсація виплачується в розмірі фактичних витрат роботодавця за облаштування робочого місця працевлаштованої особи з інвалідністю, але не вище граничного розміру компенсації.

Граничний розмір компенсації не може перевищувати 15 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня календарного року, в якому приймається рішення про її надання, для осіб з інвалідністю І групи, та 10 розмірів мінімальної заробітної плати – для осіб з інвалідністю ІІ групи.

Станом на 1 січня 2024 року розмір мінімальної заробітної плати складає 7100 грн. Відповідно у 2024 році граничний розмір компенсації за облаштування робочого місця для особи з інвалідністю І групи складатиме до 106,5 тис. грн, для особи з інвалідністю ІІ групи – до 71 тис. грн.

Для отримання компенсації роботодавець повинен подати до центру зайнятості за місцем провадження своєї діяльності заяву в паперовій або електронній формі та копії документів, що підтверджують працевлаштування особи з інвалідністю та придбання ним допоміжних засобів для облаштування робочого місця (протягом 90 календарних днів з дня працевлаштування особи з інвалідністю).

Від початку дії даної програми вже 8 роботодавців області скористались такою можливістю та отримали компенсацію за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю на загальну суму 485 тис. грн.

Також нагадуємо, що отримати компенсацію за облаштування робочого місця для людей з інвалідністю можна через портал Дія. Для цього потрібно додати копії документів, що підтверджують працевлаштування особи з інвалідністю, її групу та купівлю обладнання для облаштування робочого місця, підписати електронним підписом. Далі заявку розглядає місцевий центр зайнятості. Підтвердження надійде роботодавцю в електронному кабінеті чи на пошту.

Якщо у вас виникають питання, звертайтесь до працівників служби зайнятості (контакти за посиланням https://is.gd/u0nOYN).

Також консультації ви можете отримати на офіційному телеграм-акаунті Івано-Франківської обласної служби зайнятості https://t.me/DCZ_IF, а також за номером телефону гарячої лінії – 066-655-40-33.

 

 

 

Відділ організаційно-інформаційної роботи

Івано-Франківського обласного

 центру зайнятості

вул. Деповська, 89 а,

м. Івано-Франківськ,

76002

тел. (0342) 72 21 00


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь