Букачівська територіальна громада

Івано-Франківська область

Увага! В Сумській та Кіровоградській областях зареєстровано грип птиці в особистих селянських господарствах

Дата: 17.01.2024 08:34
Кількість переглядів: 53

Фото без опису

Відповідно до оперативної інформації Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області, в одному з особистому селянському господарстві на території Миколаївської територіальної громади Сумського району Сумської області зареєстрований спалах пташиного грипу. Захворювання свійської птиці (5 голів курей) встановлено Державним науково-дослідним інститутом з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи. Звіт про результати досліджень патологічного/біологічного матеріалів від 12.01.2024 № 000310 м.п.м./24.

Крім того, за оперативною інформацією Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградський області, було зареєстровано спалах пташиного грипу у свійської птиці (5 голів курей, 3 голови качок) в особистих селянських господарствах в населеному пункті Петрівської територіальної громади Олександрійського району Кіровоградської області. Позитивний результат встановлено Черкаською регіональною державною лабораторією Держпродспоживслужби відповідно до звітів про результати дослідження патологічного (біологічного) матеріалу від 13.01.2024 № 100177 п.м./24, № 100178 п.м./24, № 100179 п.м./24.

З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалахів пташиного грипу проведено засідання державних надзвичайних протиепізоотичних комісій, рішенням яких затверджено план з ліквідації грипу птиці, визначено межі епізоотичного осередку (території), зони захисту та нагляду.

В осередках захворювання вживаються заходи з локалізації та недопущення розповсюдження збудника пташиного грипу відповідно до вимог Інструкції з профілактики та ліквідації грипу птиці, затвердженої наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 17.10.2011 № 547.

Суб’єктам господарювання, які здійснюють діяльність із розведення, утримання та обігу птиці,  рекомендуємо не здійснювати господарські зв’язки із зазначеними територіями.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь