Букачівська територіальна громада

Івано-Франківська область

До Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом

Дата: 30.11.2023 14:13
Кількість переглядів: 73

Фото без опису

Метою Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом, який щорічно відзначається 1 грудня, є підвищення поінформованості громадськості про ВІЛ/СНІД та спонукання до виявлення толерантного ставлення до людей, які живуть з ВІЛ/СНІД.

Головне управління статистики інформує. В Івано-Франківській області упродовж 2022 року на ВІЛ-інфекцію обстежено 57,5 тис. осіб, в результаті якого взято під нагляд з уперше в житті встановленим діагнозом ВІЛ-інфекції 134 особи (у тому числі 24 особи – зі встановленим діагнозом СНІД), з них 74% інфіковані статевим шляхом, 11% – парентеральним, зокрема внаслідок уведення  наркотичних речовин ін’єкційним шляхом,          15% – діти, народжені жінками, яким встановлено діагноз ВІЛ-інфекція.

На кінець 2022 року під диспансерним наглядом перебували                   1272 особи (755 чоловіків та 517 жінок), які живуть з ВІЛ-інфекцією, у тому числі 403 особи – зі встановленим діагнозом СНІД, з яких 2% складають діти у віці 0–17 років;  822 особи проживали у міській місцевості, 450 – у сільській місцевості. Найбільша кількість осіб, які живуть з ВІЛ-інфекцією (74%) припадала на вікову групу 25–49 років.  

За дев’ять місяців поточного року взято під нагляд з уперше в житті встановленим діагнозом ВІЛ-інфекції 108 осіб, з них 17 – зі встановленим діагнозом СНІД. За цей же період під диспансерним наглядом перебувало 1311 осіб, які живуть з ВІЛ-інфекцією, з них із встановленим діагнозом     СНІД – 392 особи.            

         Протягом останніх вісімнадцяти років хвороба, зумовлена вірусом імунодефіциту, посідає друге  місце  серед  причин  смерті  класу інфекційних  та  паразитарних  хвороб. Вперше смерть від СНІДу на Прикарпатті було  зареєстровано  у  2001  році (2 особи). У 2022 році від цієї недуги в області померло 15 осіб ( 9 чоловіків та 6 жінок), за дев’ять місяців поточного року – 14 осіб.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь