Букачівська територіальна громада

Івано-Франківська область

Завершується Всесвітній тиждень обізнаності про протимікробну резистентність – розповідаємо корисну інформацію для виробників і дистриб’юторів протимікробних засобів

Дата: 24.11.2023 14:32
Кількість переглядів: 62

Фото без опису

Продовжуємо розповідати про проблеми стійкості до протимікробних препаратів у Всесвітній тиждень обізнаності про протимікробну резистентність.

Антибіотики залишаються основними лікарськими засобами боротьби із бактеріальними інфекціями у ветеринарній медицині. Але, саме неправильне і нераціональне використання протимікробних препаратів у ветеринарній та гуманній медицині є  основною причиною появи антибіотикорезистентних штамів мікроорганізмів.

В сьогоднішній інфографіці розглянемо рекомендації щодо виробництва протимікробних препаратів, їх оптової і роздрібної дистрибуції, а також виробництва лікувальних кормів.

Нагадуємо, що в Україні використовуються лише зареєстровані протимікробні препарати.

Забороняється використання ветеринарних протимікробних препаратів, що не відповідають вимогам законодавства про ветеринарну медицину та благополуччя тварин, а також термін придатності яких закінчився.

Дбаймо про своє здоров’я та здоров’я наших тварин – у нас єдине здоров’я!

Додатково. Інформаційні матеріали (буклети та постери), які розроблені з європейським проєктом EU4SaferFood, можна знайти на вебпорталі Держпродспоживслужби за посиланням: https://dpss.gov.ua/bezpechnist-harchovih-produktiv-ta-veterinarna-medicina/pamyatki-rekomendaciyi.

Для зручності – всі матеріали опубліковано у форматі для друку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь