Букачівська територіальна громада

Івано-Франківська область

Які товари становлять основу екпорту області?

Дата: 22.11.2023 14:36
Кількість переглядів: 76

Фото без опису

Головне управління статистики інформує. Упродовж 9 місяців 2023 року суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності Івано-Франківської області було експортовано товарів на суму 474,7 млн.дол. США, обсяги імпорту склали 395,9 млн.дол. Порівняно з січнем–вереснем 2022 року обсяги експорту зменшилися на 14,4%, імпорту – на 17,2%.
Сальдо зовнішньої торгівлі товарами залишилось позитивним і за цей період склало 78,8 млн.дол. США проти 39,4 млн.дол. за 9 місяців 2022 року. Коефіцієнт покриття експортом імпорту становив 1,20.
Партнерами області у зовнішній торгівлі товарами були нерезиденти із 110 країн світу, експортні поставки здійснювалися до 90 країн.
У товарній структурі експорту області присутня як сировинна складова, так і продукція промислового виробництва. Передусім, провідну позицію в експорті товарів суб’єктів господарювання нашого краю займали машини, обладнання та механізми, електротехнічне обладнання – 28%, обсяг експорту яких збільшився порівняно з січнем–вереснем 2022 року на 20,7%. Частка продуктів рослинного походження в
загальнообласному експорті склала 19,6%, зокрема зернових культур – 12,7%, темпи експорту яких зросли у 1,5 та 2 рази, відповідно. Значними були обсяги експорту мінеральних продуктів (11,7%), які зросли майже на третину. Водночас на 21,9% зменшився експорт деревини і виробів з деревини, частка якого склала 17% експорту області.
Упродовж 9 місяців поточного року частка Івано-Франківщини у загальнодержавному експорті товарів склала 1,7%. За цей період суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності нашого краю було експортовано 6,7% загальнодержавних обсягів деревини і виробів з
деревини та 6,3% – машин, обладнання та механізмів, електротехнічного обладнання. За обсягами експортованих товарів область посіла 19 місце серед регіонів країни.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь