Букачівська територіальна громада

Івано-Франківська область

На Прикарпатті радіаційний фон та радіологічні показники у харчових продуктах в межах норми

Дата: 10.11.2023 15:23
Кількість переглядів: 203

Фото без опису

За результатами щоденного моніторингу
радіаційного фону, який проводиться спільно з
фахівцями Івано-Франківської регіональної
державної лабораторії Держпродспоживслужби,
в місті Івано-Франківську перевищень рівнів
природних фонових значень не відзначалося.
За результатами аналізу вимірювань, природний
радіаційний фон на Прикарпатті можна визнати
радіаційно безпечним.

Показник потужності поглиненої в повітрі дози гамма-випромінювання
(радіаційний фон) на території міста Івано-Франківська станом на 10 листопада
2023 року становить 0,11 мкЗв/год. (при пороговому значенні 0,32 мкЗв/год.).
За вказаний період радіаційний фон є таким, який не перевищує властивий для
цієї території природний фон.
Крім того фахівцями Івано-Франківської регіональної державної
лабораторії Держпродспоживслужби здійснюється лабораторний контроль
радіологічних показників у харчових продуктах:
● агропродовольчих ринках:
- овочі (середній вміст Cs – 24,85-32,23 Бк/кг (при нормі 70 Бк/кг));
- фрукти (середній вміст Cs – 39,75-51,69 Бк/кг (при нормі 70 Бк/кг));
- сухі гриби (середній вміст Cs – 355,89-461,52 Бк/кг (при нормі 2500
Бк/кг))
● на промисловому виробництві харчових продуктів:
- олія соєва (середній вміст Cs – 2,31 Бк/кг (при нормі 100 Бк/кг), Sr – 0,98
Бк/кг (при нормі 30 Бк/кг));
- яєчні продукти (середній вміст Cs – 2,34-2,41 Бк/кг (при нормі 100-400
Бк/кг), Sr – 2,12-5,00 Бк/кг (при нормі 30-100 Бк/кг));
- м'ясо яловичини (середній вміст Cs – 4,04 Бк/кг (при нормі 200 Бк/кг), Sr
– 2,58 Бк/кг (при нормі 20 Бк/кг));

- м′ясо індика та субпродукти (середній вміст Cs – 2,50-3,77 Бк/кг (при
нормі 200 Бк/кг), Sr – 2,09-4,85 Бк/кг (при нормі 20 Бк/кг));
- м′ясо куряче та субпродукти (середній вміст Cs – 2,44-3,51 Бк/кг (при
нормі 200 Бк/кг), Sr – 2,24-3,43 Бк/кг (при нормі 20 Бк/кг));
- раки живі (середній вміст Cs – 2,37 Бк/кг (при нормі 150 Бк/кг), Sr – 5,03
Бк/кг (при нормі 35 Бк/кг));
- плоди чорниці (середній вміст Cs – 3,11-4,59 Бк/кг (при нормі 70 Бк/кг),
Sr – 2,02-3,32 Бк/кг (при нормі 10 Бк/кг));
- кукурудза (середній вміст Cs – 2,35-5,39 Бк/кг (при нормі 50 Бк/кг), Sr –
2,63-3,14 Бк/кг (при нормі 20 Бк/кг));
- пшениця (середній вміст Cs – 2,34-2,97 Бк/кг (при нормі 50 Бк/кг), Sr
–2,29-2,59 Бк/кг (при нормі 250 Бк/кг));
- овочі (морква, картопля, буряк, капуста, цибуля) (середній вміст Cs –
2,40-5,54 Бк/кг (при нормі 40-60 Бк/кг), Sr – 2,21-3,12 Бк/кг (при нормі 20
Бк/кг));
- соняшник (середній вміст Cs – 2,41-4,18 Бк/кг (при нормі 50 Бк/кг), Sr –
2,16-3,53 Бк/кг (при нормі 20 Бк/кг));
- соя (середній вміст Cs – 2,42-4,06 Бк/кг (при нормі 50 Бк/кг), Sr – 2,48-
3,34 Бк/кг (при нормі 30 Бк/кг));
- ячмінь (середній вміст Cs – 2,41 Бк/кг (при нормі 50 Бк/кг), Sr – 1,28 Бк/кг
(при нормі 20 Бк/кг)) ;
- корм для декоративних тварин (середній вміст Cs – 2,49-3,42 Бк/кг (при
нормі 50 Бк/кг), Sr – 2,15-2,37 Бк/кг (при нормі 20 Бк/кг)).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь