Букачівська територіальна громада

Івано-Франківська область

Частка області у загальнодержавному експорті товарів

Дата: 22.08.2023 18:38
Кількість переглядів: 54

Фото без опису

Головне управління статистики інформує. За I півріччя 2023 року обсяги експорту товарів суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності Івано-Франківщинистановили 307,5 млн.дол. США, імпорту – 253,7 млн.дол., що становить відповідно 74,5% та 71,2% рівня січня–червня 2022 року. Сальдо зовнішньої торгівлі товарами склало 53,8 млн.дол. США (у I півріччі   2022 року – 41,5 млн.дол.), коефіцієнт покриття експортом імпорту становив 1,21. 

Партнерами області у зовнішній торгівлі товарами були нерезиденти із 103 країн світу, експортні поставки здійснювалися до 80 країн.

У товарній структурі експорту нашого краю найбільшучастку займали машини, обладнання та механізми, електротехнічне обладнання (28% експорту області), при чому у порівнянні з січнем–червнем 2022 року обсяг експорту цих товарів збільшився на 14,7%, а також продукти рослинного походження (20%), експортні поставки яких зросли у 2,2 раза. Значними були й обсяги експорту деревини і виробів з деревини (18,2% загальнообласного обсягу), мінеральних продуктів (9,7%), недорогоцінних металів і виробів з них та живих тварин, продуктів тваринного походження (по 4,9%).

У I півріччі поточного року частка Івано-Франківщини у загальнодержавному експорті товарів склала 1,6%. За цим показником область посіла 20 місце серед регіонів країни. За цей період суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності нашого краю було експортовано 81,4% загальнодержавних обсягів музичних інструментів та 46,1% – солі, сірки, землі та каміння. Значними також були поставки міді та виробів з неї (11,8% загальнодержавних обсягів), мила і поверхнево-активних органічних речовин (9,1%), текстильних матеріалів (7,6%), молока та молочних продуктів, яєць птиці, натурального меду (7%), деревини і виробів з деревини (6,9%), електричних машин та інших готових текстильних виробів (по 6,8%).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь