Букачівська територіальна громада

Івано-Франківська область

На Прикарпатті радіаційний фон та радіологічні показники у харчових продуктах в межах норми

Дата: 04.08.2023 15:43
Кількість переглядів: 58

Фото без опису

За результатами щоденного моніторингу
радіаційного фону, який проводиться спільно з
фахівцями Івано-Франківської регіональної
державної лабораторії Держпродспоживслужби, в
місті Івано-Франківську перевищень рівнів
природних фонових значень не відзначалося.
За результатами аналізу вимірювань, природний
радіаційний фон на Прикарпатті можна визнати

радіаційно безпечним.
Показник потужності поглиненої в повітрі дози гамма-випромінювання
(радіаційний фон) на території міста Івано-Франківська станом на 04 серпня 2023
року становить 0,12 мкЗв/год. (при пороговому значенні 0,32 мкЗв/год.). За
вказаний період радіаційний фон є таким, який не перевищує властивий для цієї
території природний фон.
Крім того фахівцями Івано-Франківської регіональної державної
лабораторії Держпродспоживслужби здійснюється лабораторний контроль
радіологічних показників у харчових продуктах:
● на агропродовольчих ринках:
- овочі (середній вміст Cs – 48,16-54,33 Бк/кг (при нормі 70 Бк/кг));
- фрукти (середній вміст Cs – 28,16-32,05 Бк/кг (при нормі 70 Бк/кг));
- свіжі ягоди (середній вміст Cs – 114,33-184,23 Бк/кг (при нормі 500 Бк/кг));
- свіжі гриби (середній вміст Cs – 123,44-184,62 Бк/кг (при нормі 500 Бк/кг));
● на промисловому виробництві харчових продуктів:
- вода центрального водопроводу (середній вміст Cs – 1,37 Бк/кг (при нормі 2
Бк/кг), St – 0,25 Бк/кг (при нормі 2 Бк/кг));
- яєчні порошок (середній вміст Cs – 3,13 Бк/кг (при нормі 400 Бк/кг), St – 5,63
Бк/кг (при нормі 100 Бк/кг));
- раки (середній вміст Cs – 3,17 Бк/кг (при нормі 150 Бк/кг), St – 4,56 Бк/кг (при
нормі 35 Бк/кг));

- м'ясо яловичини (середній вміст Cs – 2,87-5,47 Бк/кг (при нормі 200 Бк/кг), St
– 2,54-3,65 Бк/кг (при нормі 20 Бк/кг));
- м′ясо індика та субпродукти (середній вміст Cs – 3,64-4,18 Бк/кг (при нормі
200 Бк/кг), St –2,86-3,41 Бк/кг (при нормі 20 Бк/кг));
- озимий ріпак (середній вміст Cs – 2,28-3,48 Бк/кг (при нормі 50 Бк/кг), St –
2,08-4,15 Бк/кг (при нормі 20 Бк/кг));
- озима пшениця (середній вміст Cs – 2,31-2,32 Бк/кг (при нормі 50 Бк/кг), St
–2,86-2,95 Бк/кг (при нормі 20 Бк/кг));
- ячмінь ярий (середній вміст Cs – 2,33 Бк/кг (при нормі 50 Бк/кг), St –2,21
Бк/кг (при нормі 20 Бк/кг));
- ячмінь озимий (середній вміст Cs – 2,28-3,11 Бк/кг (при нормі 50 Бк/кг), St –
2,14-3,49 Бк/кг (при нормі 20 Бк/кг));
- напівфабрикати м′ясні (середній вміст Cs – 3,05 Бк/кг (при нормі 200 Бк/кг),
St –2,24 Бк/кг (при нормі 20 Бк/кг)).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь