Букачівська територіальна громада

Івано-Франківська область

Чи свідчить запах з рота про наявність паразитів в організмі людини

Дата: 22.06.2023 14:14
Кількість переглядів: 59

Фото без опису

Практично 95% населення земної кулі мають паразитів. Гельмінти інфікують людей незалежно від віку і соціального стану, так як зараження відбувається через брудні руки, погано вимиті овочі та фрукти, через сиру рибу і м’ясо, а також через повітря. Наявність глистів викликає багато супутніх симптомів, які знижують якість життя. Одним з них є неприємний запах з рота, паразити також є причинами болю в животі і загального нездужання.

Шляхи зараження гельмінтами

Яйця гельмінтів знаходяться практично скрізь: у грунті, воді і навіть у повітрі. Живуть вони не один рік, поки не потраплять в сприятливі умови для їх розвитку, тобто в людський організм. Проникаючи в органи травлення, вони перетворюються в личинки, а через кілька днів стають повноцінними хробаками, які починають активно розмножуватися. Знаючи основні шляхи зараження глистами, людина зможе захистити себе і своїх близьких від інфікування. Серед основних методів зараження глистами є:

-              погано вимиті руки

-              домашні тварини

-              вода з крана або джерела

-              вода в річці, озері;

-              немиті овочі,

-              зелень і фрукти;

-              сире м’ясо і риба, а також, якщо воно погано термічно оброблено;

Для того щоб уникнути зараження гельмінтами необхідно ретельно дотримуватися правил гігієни, ретельно мити продукти і очищати воду!

Перші симптоми зараження паразитами

В організмі людини черв’яки починають активно діяти, тому на ранніх термінах людина відчуває багато змін у своєму організмі. Серед основних симптомів медики зазначають:

-              порушення роботи кишечника (запор, діарея);

-              загальна слабкість, сонливість, нездужання;

-              головний біль і запаморочення; сильний біль у животі;

-              алергічна реакція (свербіж, висипання на тілі, набряк, почервоніння шкіри);

-              швидка втрата маси тіла;

-              підвищення температури тіла (не більше 37,5 °); шкіра і слизові оболонки стають блідими;

-              неприємний запах з рота.

Всі ці ознаки точно вказують на наявність глистів в організмі. Необхідно терміново звернутися до лікаря і здати аналізи, щоб точно визначити, який саме паразит знаходиться в організмі.

Ці дослідження можна провести в акредитованій мікробіологічній лабораторії Рогатинського відділу ІФ РВ ДУ «Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ».

 

Причини неприємного запаху з ротової порожнини

Як правило, неприємний запах з рота має багато причин. Зазвичай, щоб точно встановити, людині необхідно відвідати одночасно кілька фахівців, пройти обстеження і здати аналізи. Часто причина криється в наявності гельмінтів в організмі. Це досить розповсюджене явище, з яким необхідно боротися. Але чому така проблема виникає? Потрапляючи в організм людини, глисти починають активну життєдіяльність. Вони живуть, харчуються, розмножуються і помирають. Внаслідок таких дій паразити виділяють багато токсичних речовин, які отруюють організм зсередини, і провокують виділення неприємного запаху з ротової порожнини. Крім того, глисти можуть проникати в інші органи і вражати їх, що також може викликати запах. Дане ускладнення несе неприємні відчуття не тільки зараженій людині, але і приносить багато дискомфорту оточуючим. Важливо! Наявність запаху з порожнини рота свідчить про інфікування глистами тільки в тому випадку, якщо воно підкріплюється симптомами, притаманними саме цьому недугу.

Позбутися від неприємного запаху, який викликає наявність гельмінтів, можна тільки, якщо усунути основну причину його появи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь