За участю спеціалістів Держпродспоживслужби Прикарпаття відбулися практичні заняття в Івано-Франківському фаховому коледжі ресторанного сервісу і туризму
Спеціалісти управління захисту прав споживачів та
контролю за регульованими цінами Головного управління
Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області
продовжують реалізовувати проект «Я знаю все про права
споживачів» в освітньому просторі профтехосвітніх
закладів Прикарпаття.
Так, 22 березня 2023 року на базі Івано-Франківського
фахового коледжу ресторанного сервісу і туризму
Національного університету харчових технологій
фахівцями Держпродспоживслужби проведено практичні заняття, спрямовані на
розвиток споживчої освіти серед здобувачів профтехосвіти.
Учасники заходу мали можливість ознайомитись з поняттями суб’єктності
споживчої політики, ознайомитися з функціями Держпродспоживслужби в частині
реалізації державної політики у сфері захисту прав споживачів. Увагу студентів було
звернуто на основні норми Закону України «Про захист прав споживачів»,
особливості організації та здійснення державного нагляду (контролю) за дотриманням
законодавства в галузі туризму, дотримання у майбутній трудовій діяльності порядку
провадження торговельної діяльності та правил торговельного обслуговування
населення.
Присутніх ознайомлено з основними засадами та державним регулюванням
рекламної діяльності в Україні, з практичними кейсами порушень законодавства у
сфері реклами, особливістю контролю за дотриманням антитютюнового
законодавства в т.ч. у приміщеннях закладів ресторанного господарства, готелів
тощо.
Як вже зазначалося, дані заходи розроблені з врахуванням профорієнтації
навчального процесу, які поширюватимуться на майбутніх працівників галузей
народного господарства.
Даний проект є складовою заходів реалізації «Регіональної програми захисту
прав споживачів 2023 – 2024 роки на Прикарпатті», стратегічною метою якої є
досягнення максимально ефективного захисту прав споживачів на основі
комплексного підходу до питань удосконалення механізмів захисту прав споживачів,
підвищення правової грамотності та розвитку споживчої освіти населення в цілому.