Букачівська територіальна громада

Івано-Франківська область

До уваги суб’єктів господарювання: покроковий шлях для здійснення експорту/імпорту/транзиту продукції до країн Європейського Союзу

Дата: 09.03.2023 08:36
Кількість переглядів: 76

Фото без опису

До уваги суб’єктів господарювання, що здійснюють діяльність пов’язану з обігом харчових продуктів, побічних продуктів тваринного походження не призначених для споживання людиною, а також пов’язану з рослинами, продукцією рослинного походження та сільськогосподарською технікою, між Україною та країнами Європейського Союзу в режимах експорту, імпорту, транзиту.

На виконання вимог європейського законодавства щодо використання комп’ютеризованої системи управління інформацією для офіційного контролю (IMSOC) при переміщенні об’єктів санітарних та фітосанітарних заходів через кордон ЄС, з метою забезпечення можливості проходження офіційного контролю вантажів на інспекційних пунктах контролю при перетині кордону ЄС, отримання фітосанітарних сертифікатів в країнах ЄС задіяним суб’єктам господарювання необхідно створити в системі TRACES NT аккаунт користувача та заповнити відповідну картку підприємства відповідно до рекомендацій, розміщених за посиланням.

З метою підтвердження компетентним органом України інформації про субʼєкта господарювання, внесеної до TRACES NT, оператору ринку необхідно звернутись до Держпродспоживслужби (e-mail: [email protected]) з офіційним листом, в якому слід зазначити такі відомості:

-  назва підприємства (як зазначено при створенні запиту у TRACES NT);

-  ім’я та прізвище особи, яка створила аккаунт у TRACES NT (як зазначено у системі);

-  ідентифікаційний код, присвоєний користувачу при створенні аккаунту у TRACES NT (username), зазвичай формат n00****;

- інформація щодо реєстрації/отримання експлуатаційного дозволу потужності в компетентному органі.

Окремо наголошуємо, що підтвердження (валідація) інформації про суб’єктів господарювання в системі TRACES NT за умови виконання вимог законодавства в частині обліку операторів ринку, а саме, залежно від напряму діяльності:

-  державної реєстрації потужності оператора ринку харчових продуктів;

- отримання експлуатаційного дозволу на потужність із виробництва та/або зберігання харчових продуктів тваринного походження;

- отримання експлуатаційного дозволу на потужність з виробництва та обігу неїстівних продуктів тваринного походження;

- державна реєстрація осіб, які здійснюють господарську діяльність, пов’язану з виробництвом та обігом об’єктів регулювання;

- державна реєстрація осіб, які здійснюють господарську діяльність з виробництва та маркування дерев'яного пакувального матеріалу.

Зазначаємо, що при реєстрації в TRACES NT в галузі діяльності «Chapter» вибираємо за видами діяльності, наприклад за фітосанітарним напрямом − «Plant health». Детальна інструкція щодо користування TRACES NT за посиланням.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь