Букачівська територіальна громада

Івано-Франківська область

Як на Івано-Франківщині набирають добровольців у "Гвардію наступу"

Дата: 02.03.2023 13:27
Кількість переглядів: 99

 

Як на Івано-Франківщині набирають добровольців у "Гвардію наступу"

Фото без опису

З початку запуску проєкту "Гвардія наступу" до Західного територіального управління Національної гвардії України звернулися кілька тисяч потенційних кандидатів. Про це Суспільному повідомив речник підрозділу Нацгвардії в Івано-Франківську Василь Балан.

За його словами, набір у "Гвардію наступу" проводиться в сімох містах області — в Івано-Франківську, Надвірній, Косові, Коломиї, Бурштині, Верховині та Калуші. Сотні добровольців вже проходять службу в підрозділах Національної гвардії. Точну кількість людей Василь Балан не називає з метою безпеки.

Фото без опису

63-річний іванофранківець Андрій прийшов до ЦНАПу, щоб записатися у проєкт "Гвардія наступу". Кандидат у добровольці каже, 25 лютого 2022 року теж хотів долучилися до місцевої ТРО, однак тоді йому відмовили через вік.

"Я — українець. Перший раз пішов добровольцем і ще раз хочу піти. Не хочу втікати, а хочу показати приклад молодим", — говорить Андрій.

Фото без опису

 

"Гвардія наступу" — це проєкт Міністерства внутрішніх справ України, що має на меті готувати до участі у наступальних операціях добровольців у складі Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби, пояснює військовослужбовець Нацгвардії Микола Антощак.

"Будь-який доброволець може вступити на службу за контрактом або прийти на службу за мобілізацією й обрати підрозділ, який більше подобається. А вже тут відбувається перший етап — відбір кандидатів. Ми прослуховуємо бажання людини та її бачення того, як би вона хотіла проходити службу", — каже Микола Антощак.

Фото без опису

Кандидати можуть обрати один підрозділ з восьми: шість з них — у складі Нацгвардії та по одному в Нацполіції та Державній прикордонній службі.

Фото без опису

Інспекторка управління кадрового забезпечення поліції Ірина Пасічник каже, що Нацполіція в Івано-Франківській області оголосила конкурс на посаду інспектора та поліцейського роти патрульної служби особливого призначення, щоб укомплектувати об’єднану штурмову бригаду "Лють".

 

Фото без опису"Кандидати проходять тестування. Воно складається з успішного знання законодавства України та загальних навичок. Після тестів кандидати проходять співбесіду із представником "Сафарі", — пояснює Ірина Пасічник.

Читайте також

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь