Букачівська територіальна громада

Івано-Франківська область

Чим корисне козяче молоко і чому воно набагато краще коров'ячого

Дата: 02.02.2023 15:27
Кількість переглядів: 67

Фото без опису

Останнім часом козяче молоко стрімко набирає популярність завдяки масі його властивостей. Воно корисне для нормалізації роботи шлунково-кишкового тракту, підвищення рівня гемоглобіну, а також профілактики втрати зору. Крім того, козяче молоко має бактерицидні властивості, що дозволяє йому не тільки зберігатися значно довше коров'ячого, а й надавати знезаражувальну дію на організм.

Порівняно з коров'ячим молоком, козяче містить в 6 разів більше вітаміну В12, що відповідає за кровотворення і правильне протікання обмінних процесів. Молоко багате калієм — важливим мінералом для здоров'я серцево-судинної і нервової систем. Сіалова кислота, яка міститься в козячому молоці, необхідна для вироблення імуноглобуліну і зміцнення природного захисту організму від вірусів і хвороботворних бактерій. Молочний жир в козячому молоці відрізняється хорошою засвоюваністю, тому воно легше перетравлюється і не викликає дискомфорту в кишечнику.

В цілому козяче молоко якісніше і корисніше коров'ячого з багатьох причин. По-перше, воно містить в рази менше лактози, і в певних випадках підходить навіть тим, хто страждає алергією або непереносимістю — однак тут варто пам'ятати, що все індивідуально, і якщо ви відчуваєте проблеми з реакцією на лактозу, козяче молоко варто вводити в раціон тільки після консультації з фахівцем. Крім того, білки козячого молока значно перевершують за якістю білки коров'ячого молока: вони відрізняються більш високим вмістом піакрину і тіаміну — речовин, незамінних для роботи людського організму.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь