Букачівська територіальна громада

Івано-Франківська область

Різдвяна розколяда

Дата: 17.01.2023 10:13
Кількість переглядів: 474

Фото без опису
Бог предвічний народився,

Прийшов днесь із небес,

Щоб спасти люд свій весь

І утішився.

 

Саме цією традиційною колядкою розпочала Різдвяну розколяду Начальник відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Букачівської селищної ради – Бойчук Оксана Василівна, яка відбулася 14 січня 2023 року в Храмі Різдва Христового в смт.Букачівці. Під час вступного слова п.Оксана привітала усіх з різдвяними святами, побажала миру та перемоги нашій державі, подякувала всім жителям громади, які в лавах ЗСУ стали на захист нашої держави, а також згадала тих, які полягли у боротьбі з ворогом.

Дійство відкрив стилізований дитячо–юнацький вертеп, який завітав на розколяду з с.Журавеньки. Хлопці і дівчата розіграли коротку виставу, де за допомогою дійових осіб, показали народження Спасителя і подій, які з ними пов’язані.

Варто зазначити, що всі кошти, які заколядував вертеп  будуть спрямовані на придбання автомобіля для потреб бійців ЗСУ, котрі є жителями нашої громади і потребують нашої з вами підтримки.

Продовжив розколяду фольклорний колектив  Народного дому смт.Букачівці, під керівництвом директора Народного дому Галини Паньків, а також колектив «Журавочка» з села Журавеньки.

Крім того, у святковому заході взяли  участь директор Будинку культури с.Чернів та діти, які розіграли театралізовану сцену на тему: «Маланка і Василь», а святкові побажання від маленького козака-посівальника ще довго будуть зігрівати серця глядачів.

Селищний голова Вітер-Любевич Олександра Іванівна, під час свого вітального слова, наголосила на важливості таких заходів, адже наші традиції – це те, що ми можемо передати своїм дітям, те, що підтримує нас у такий непростий військовий час, коли всім потрібно пам’ятати хто ми є і за що ми боремося.

Завершилася розколяда спільним виконанням колядки «Старий рік минає».

Тому, кожному хочеться побажати, щоб народження Спасителя вселяло в наші серця віру в добро, надію на мир та перемогу, щиру любов один до одного.

Христос Народився! Славімо Його.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь