Букачівська територіальна громада

Івано-Франківська область

Сульфати у воді питній. Їх вплив на організм людини.

Дата: 20.12.2022 14:07
Кількість переглядів: 67

Фото без опису

Сульфати у воді питній. Їх вплив на організм людини.

  Сульфати — це солі, які утворюються при реакції сірчаної кислоти з іншою хімічною речовиною.

  Сульфати у воді можуть бути органічного і мінерального походження. Джерелом надходження у воду сульфатів мінерального походження є ґрунт, до складу якого входять сірчанокислі сполуки натрію, магнію, кальцію тощо, а сульфатів органічного походження — сірковмісні органічні речовини, в тому числі й відходи тваринного походження. Деякі сульфати природним шляхом потрапляють у воду. Поряд з іншими солями та мінералами вони допомагають покращити смак питної води. Інші містяться в добривах, фунгіцидах та пестицидах.

  Вода із запахом гнилого яйця, неприємний смак, особливо в гарячій воді – ось ознаки перевищення вмісту сульфатів у питній воді. Відповідно до Державних санітарних норм та правил «Гігієнічні вимоги до води питної призначеної для споживання людиною» (ДСанПіН 2.2.4-171-10) вміст сульфатів в питній воді не повинен перевищувати 500 мг/л. 

  Надмірний вміст сульфатів у воді має негативний вплив на здоров’я людей, адже вживання такої води може спричинити подразнення слизової шлунково-кишкового тракту.

  Якщо у воді перевищена норма вмісту сульфатів її не можна не тільки пити, а й використовувати як технічну воду, адже сульфати можуть закупорювати сантехніку та забарвлювати одяг.

   Санітарно-гігієнічною лабораторією Рогатинськоговідділу Івано-Франківського районного відділу ДУ «Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ» проводить дослідження питної води централізованого і децентралізованого  водопостачання  на фізико-хімічні показники  в тому чисті на вміст сульфатів.

  Для чого потрібен аналіз води на вміст сульфатів?

  Щоб дізнатися чи присутні сульфати взагалі . Якщо сульфатів до 500 мг/л  то її не потрібно чистити і ставити фільтри для очищення води. Така вода не шкодить вашому здоровʼю!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь