Букачівська територіальна громада

Івано-Франківська область

У разі всиновлення новонародженої дитини ФССУ виплатить декретну допомогу

Дата: 13.12.2022 16:01
Кількість переглядів: 94

Фото без опису
Щороку Фонд соціального страхування України виплачує декретні допомоги для близько 100 тисяч застрахованих осіб. Деякі з них стали батьками для малюків, які, на жаль, залишились без рідних через війну або інші причини.
Як отримати допомогу від ФССУ в разі всиновлення дитини?
• Стати батьками - відповідальний та важливий крок. Фонд соціального страхування України фінансує допомогу по вагітності та пологах незалежно від того, народився малюк у сім’ї, чи дитину прийняли до родини.
• Фонд виплатить допомогу для застрахованої особи, яка усиновила дитину протягом двох місяців з дня її народження, зазначеного у свідоцтві про народження.
• Період, за який нараховується виплата, складає 56 календарних днів з дня усиновлення, або 70 календарних днів у разі одночасного усиновлення двох і більше дітей. А якщо дитину всиновила особа, віднесена до 1-3 категорій осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, виплата буде нарахована за 90 календарних днів.
• Розмір допомоги обчислюється за загальними правилами - він становить 100% середнього доходу за кожен день перебування у відпустці по вагітності та пологах.
• Для фінансування виплати роботодавець працівника, який усиновив дитину, має опрацювати лікарняний і подати за ним заяву-розрахунок до Фонду, як і зазвичай.
• Слідкувати за станом оплати лікарняного, виданого в разі всиновлення, можна онлайн у телеграм-каналі https://t.mofSoq:ialFund за тегом #фінансування_декретні


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь