Букачівська територіальна громада

Івано-Франківська область

Діагностика та лікування стафілокока

Дата: 08.08.2022 23:12
Кількість переглядів: 102

Фото без опису
Стафілококи являють собою умовно-патогенні мікроорганізми, здатні викликати розвиток стафілококових інфекцій, частіше, вторинного характеру, що провокують гнійні запальні процеси. Важливо вчасно звернутися за допомогою, щоб уникнути можливих ускладнень.

Бактерії виявляються повсюди і мають статус умовно-патогенних, що говорить про можливість розвитку захворювання тільки за певних умов. У разі ослаблення імунітету, патологічні процеси можуть бути у  нирках, печінці, шкірі тощо.

У більшості випадків стафілококи є частиною нормальної мікрофлори людини.

Найбільш патогенними і здатними завдати шкоди є наступні види:

- Золотистий стафілокок надзвичайно стійкий мікроорганізм. Він викликає екзему, абсцеси, фурункульоз, призводить до ураження органів дихання і шлунково-кишкового тракту;

- Геморагічний стафілокок – бактерія призводить до інфекційного ураження верхніх дихальних шляхів і розвитку бронхіту, фарингіту і ангіни;

- Епідермальний стафілокок – мікроорганізми мешкають на слизових і шкіри людини, не провокуючи захворювань;

- Сапрофітний стафілокок – найменш небезпечний представник даного роду, але також здатний завдати шкоди здоров’ю за певних умов.

Лікування стафілокока залежить від результатів лабораторних аналізів і додаткових досліджень, що встановлюють тип інфекції, збудник, його чутливість до антибіотиків. Необхідна діагностика, яка сприяє правильності призначень і успішності курсу лікування:

- Аналіз крові і сечі, посів на золотистий стафілокок, виділення збудника;

- Антибіотикограма, визначення чутливості до протимікробних засобів, що ефективно та кваліфіковано проводить мікробіологічна лабораторія Рогатинського відділу ІФ РВ ДУ «Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хворобМОЗ України», за адресою м.Рогатин вул.Галицька,95.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь