Букачівська територіальна громада

Івано-Франківська область

Міграційні процеси в Івано-Франківській області у 2021 році

Дата: 30.06.2022 15:26
Кількість переглядів: 136

Фото без опису

Головне управління статистики в Івано-Франківській області інформує. У  2021 році  на  Прикарпатті  всіма  міграційними  потоками  було  охоплено  14,5 тис. осіб, з них 68% – переміщувались в межах області, 27% – в інші регіони України, 5% – в інші держави. У розрахунку на 1000 осіб наявного населення області кількість прибулих склала 10,7 особи, кількість вибулих – 10,2 особи, міграційний приріст – 0,5 особи. 

Як  і  в  2020 році,  кількість  прибулих  на  Прикарпаття  перевищила кількість  вибулих,  внаслідок  чого  міграційний  приріст  населення  становив 758 осіб (у 2020 році – 396 осіб). Міграційний приріст в кількості 1938 осіб спостерігався в Івано-Франківському районі, в той час, як у решти районах області відбулося міграційне скорочення: Калуському – на 488 осіб, Коломийському – на 438, Верховинському – 157, Косівському – на 83 та Надвірнянському – на 14 осіб.

У межах області змінили реєстрацію місця проживання 9,9 тис. прикарпатців,   переважав   рух   населення  із   сільської   місцевості   у   міську.   За  минулий  рік  кількість  населення  у  міській  місцевості  збільшилась  на 382 особи.

З інших регіонів України прибуло 3,9 тис. осіб, вибуло – 3,3 тис. осіб. Найбільше мігрантів як прибуло так і вибуло у Львівську, Тернопільську, Чернівецьку, Закарпатську області та місто Київ. Значні потоки регіональних мігрантів прибули також з Хмельницької, Харківської, Рівненської, Дніпропетровської, Київської, Донецької та Одеської областей.

З інших держав на територію області прибуло 667 осіб, а за межі України вибуло 485 осіб. Найчастіше з області населення виїжджало до Індії, Чехії, Німеччини, Польщі, Нігерії, США, а серед прибулих переважали мігранти з білорусі та російської федерації, Казахстану та Латвії.

Активнішими серед мігрантів, як і в попередні роки, були жінки. Вони домінували у міграційних потоках як прибуття (57,2%), так і вибуття (56,6%). За віковим цензом переважали потоки мігрантів працездатного віку, які склали майже дві третини від загальної кількості відповідно прибулих та вибулих громадян області, у віці від 0–15 років – майже по 23%, у віці старше за працездатний – по 11%.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь