Букачівська територіальна громада

Івано-Франківська область

Підприємства та господарства населення: напрямки сільськогосподарської діяльності

Дата: 22.06.2022 16:50
Кількість переглядів: 120

Фото без опису

Головне управління статистики інформує. Стабільне функціонування та розвиток сільського господарства регіону забезпечують виробники сільськогосподарської продукції –  підприємства  та господарства населення.

В області, попри переважаючий внесок у виробництво сільськогосподарської  продукції господарств населення (у 2021р. – 55,5%), основною метою діяльності яких є, перш за все, є самозабезпечення, протягом останніх дванадцяти років (за винятком 2015р. та 2019р.) спостерігається тенденція до збільшення частки підприємств як основних виробників товарної продукції.  Так, у 2021 році ними вироблено 44,5% (6466,2 млн.грн) загальнообласного обсягу аграрної продукції проти 24% у 2010р. та  41,6% у 2020р. Питома вага підприємств у виробництві продукції землеробства зросла із 24% у 2010р. до 51,4% у 2021р., у виробництві продукції тваринництва – найвищою була у 2020р.  (35,2%), і у 2021р. склала 32,4%.

Протягом останніх років підпри­ємства забезпечують виробництво усіх обсягів ріпаку озимого та кользи, майже усіх соняшнику, понад 97% сої, 89–95% буряків цукрових фабричних, 60–71% культур зернових та зернобобових, 45–54% м’яса. У 2021р. ними вироблено 712 тис.т культур зернових та зернобобових, що на третину більше, ніж роком раніше,  68,1 тис.т ріпаку озимого та кользи (на 8,8% більше), 90,3 тис.т соняшнику (на 41,3% більше), 117,5 тис.т сої (на 11,6% більше), 20,2 тис.т буряків цукрових фабричних (на 13,6% менше), 6,1 тис.т культур овочевих (на 34,7% більше), 7,3 тис.т культур плодових та ягідних (на 6,2% більше),  52,3 тис.т м’яса (на 5,5% більше), 14,2 тис.т молока (на 10,3% менше).

Господарствами населення у 2021р. вироблено аграрної продукції на суму 8061 млн.грн, що на 0,3% більше, ніж у 2020р. Ними щорічно забезпечується понад 99% загальнообласних обсягів картоплі та меду, 95–97% культур овочевих,  близько 96% молока, 88–90% культур плодових та ягідних, 70–83% вовни, 47–55% м’яса, більше половини (у 2021р. – 95,3%)  яєць.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь