Букачівська територіальна громада

Івано-Франківська область

На Коломийщині зареєстровано випадок сказу

Дата: 01.06.2022 11:25
Кількість переглядів: 87

Фото без опису

В Коломийському районі на Івано-Франківщині встановлено сказ собаки, який належав мешканцю с.Марківка Печеніжинської селищної громади.

Лабораторні дослідження методом люмінесцентної мікроскопії проводила  Івано-Франківська регіональна державна лабораторія Держпродспоживслужби (звіт про результати дослідження патологічного матеріалу від 31.05.2022 р. № 001065 п.м./22).

Спеціалісти Коломийського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області та служби ветеринарної медицини району провели епізоотичне розслідування за даним випадком.

З метою координації дій з ліквідації захворювання проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії, рішенням якої затверджено план заходів з ліквідації сказу, визначено  неблагополучним пунктом с.Марківка Печеніжинської селищної громади Коломийського району Івано-Франківської області, накладено карантинні обмеження та розпочато заходи з ліквідації сказу.

В осередку захворювання вживаються всі необхідні заходи з локалізації захворювання відповідно до діючої інструкції.

 

До уваги власників домашніх тварин

Вкотре наголошуємо: для запобігання виникнення сказу потрібно регулярно (щороку) проводити щеплення домашніх улюбленців проти сказу, а якщо з’явилися клінічні ознаки захворювання, інформувати службу ветеринарної медицини, або доправити тварину для огляду у ветеринарну установу. 

У випадку виявлення контакту домашніх тварин з тваринами дикої фауни, необхідно повідомляти спеціалістів ветеринарної медицини для проведення відповідних заходів, з метою попередження зараження та загибелі домашньої тварини.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь