Букачівська територіальна громада

Івано-Франківська область

Діяльність підприємств хімічної галузі

Дата: 26.05.2022 11:20
Кількість переглядів: 166

Фото без опису

Головне управління статистики інформує. Майже 30% загального обсягу реалізації промислової продукції (27,6 млрд.грн) забезпечує хімічна промисловістьобласті, яка представлена підприємствами з виробництва хімічних речовин і хімічної продукції, основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів, гумових і пластмасових виробів. Частка Івано-Франківщини в обсязі реалізованої продукції хімічного комплексу України склала 12,4%, зокрема, хімічних речовин і хімічної продукції – 25,5%.

У 2021р. підприємствами області було забезпечено 62–74% загальнодержавного обсягу виробництва поліетилену лінійного у первинних формах, бензолу,смол карбамідних та тіокарбамідних, у первинних формах, 41–51% – шин суцільних або напівпневматичних, протекторів для шин змінних, гумових, плит, листів, плівки з пластмас, з декоративною поверхнею, сумішей невогнетривких для поверхонь фасадів, внутрішніх стін будинків тощо, 15–23% – полівінілхлориду пластифікованого, у сумішіз іншими речовинами, у первинних формах, плит, листів, плiвки, фольги i стрічки, з полімерів стиролу, непоруватих, шлангів та рукавів з гуми вулканізованої (крім із гуми твердої) у зборі з фітингами, 4–8% – фарб та лаків, диспергованих чи розчинених у водному середовищі, засобів мийних та для чищення, розфасованих для роздрібної торгівлі, трубів, трубок та шлангів, жорстких, з полімерів етилену. Також в областіналагоджене виробництво хлориду водню (соляної кислоти), соди каустичної, полівінілхлориду непластифікованого, у суміші з іншими речовинами, у первинних формах, барвників синтетичних, метаналю(формальдегіду), виробів гігієнічних та фармацевтичнихз гуми вулканізованої, шпатлівок малярних, лінолеуму, препаратів лікарських, що містять змішані чи незмішані продукти, розфасованих для роздрібного продажу тощо, які широко використовують в усіх галузях господарства, задовольняють різноманітні господарські потреби.

Підприємствами хімічної індустрії у січні–грудні 2021р. освоєно 61,1 млн.грн капітальних інвестицій (1,6% обсягу інвестицій у промисловість області).

У 2021р. область експортувала хімічної продукції на645,2 млн.дол. США, що складає 55,4% загальнообласного обсягу експорту. Підприємства за межі держави поставляли продукти органічної та неорганічної хімії, екстракти дубильні, фармацевтичну продукцію, поверхнево-активні органічні речовини, полімерні матеріали, пластмаси та вироби з них тощо.

На підприємствах хімічного виробництва працює майже 4 тис. осіб або 8,9% зайнятих у промисловості області. За 2021р. середньомісячна заробітна плата штатних працівників зросла на 16,1% і склала 16,8тис.грн, що на 40,1% перевищує середній розмір заробітної плати в економіці області та на 27,5% – у переробній промисловості.

Лідерами хімічної промисловості регіону виступають товариства «Карпатнафтохім», «Падана Кемікал Компаундс», «Полікем», «Карпатсмоли», «Поліком», «Завод ДК Орісіл», «Орісіл-Фарм», «Голд Дроп-Україна».

 

Довідково: згідно з Указом Президента України від 7 травня 1994р. щорічно в останню неділю травня відзначається День працівників.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь