Букачівська територіальна громада

Івано-Франківська область

Панахида до Дня Героїв України

Дата: 23.05.2022 16:42
Кількість переглядів: 533

Фото без опису

Подорожуючи сторінками української історії, з впевненістю можна сказати, що українському народові випала героїчна доля, адже майже в кожному столітті, своє право на існування доводилося виборювати кров’ю. Це і звитяжні козаки, і славетні січові стрільці і незламні воїни Української Повстанської Армії та герої нашого часу – учасники АТО та бойових дій в російсько-українській війні, волонтери та прості українці, котрим небайдужа доля власного народу. 
Для вшанування таких людей відведений окремий день. – 23 травня. Його щорічно відзначають з 2014 року. Цьогоріч вшанували героїв і у Букачівській територіальній громаді. Біля стели пам’яті Воїнам-визволителям відбувся урочистий захід, в якому взяли участь голова Букачівської селищної ради Олександра Іванівна Вітер-Любевич, отець-декан Мирослав Любінець, працівники апарату Букачівської селищної ради, дружини та матері героїв, котрі служать в лавах ЗСУ та ін.
Отець-декан відслужив панахиду за всіма героями українського народу, котрі вже за порогом вічності і виголосив промову про те, яке важливе значення мало життя кожного з цих героїв, адже завдяки їхнім подвигам змогло вирости покоління свідомих українців. Фольклорний колектив Народного Дому смт.Букачівці (керівник – Галина Паньків) підготували невелику концертну програму з виконанням патріотичних пісень. Заслужений педагог Анатолій Крамар зачитав декілька сучасних поезій на тему російсько-української війни. Голова громади Вітер-Любевич Олександра Іванівна в своєму виступі наголосила на тому, що в такий важкий для нашої держави воєнний час найлегше побачити і усвідомити хто є героями і наскільки їх багато є зараз в Україні та побажала всім перемоги та мирного неба.
Слава Україні! Слава її Героям! 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь