Букачівська територіальна громада

Івано-Франківська область

Бустерна доза (вакцинація)

Дата: 16.05.2022 13:12
Кількість переглядів: 175

                                                     Фото без опису

Протягом останніх двох місяців спостерігається суттєве зниження захворюваності на COVID-19. Однак, це не означає, що пандемія закінчилася. Небезпека інфікування залишається досить високою. 
Саме тому варто не забувати про основні методи профілактики. Одним із важливих і актуальних методів профілактики залишається вакцинація. Якщо ви отримали дві дози вакцини від COVID-19, то варто не забувати про бустерну дозу. 
Бустерна доза – це доза вакцини, яку роблять з метою продовження імунного захисту від певної інфекційної хвороби.
Національна технічна група експертів з питань імунопрофілактики, рекомендує отримати бустерну дозу через 6 місяців після отримання другої дози вакцини. 
В зв’язку з військовою агресією рф на деяких територіях України може бути ускладнений доступ до медичної допомоги. Але якщо ви перебуваєте на території, де відносно стабільна ситуація, то подбайте за власне здоров’я і зверніться до найближчого медичного закладу. Навіть якщо ви не маєте укладеної декларації  з сімейним лікарем, вам все одно нададуть медичну консультацію та проведуть щеплення. 
Бустерна доза на 90% знижує ризик госпіталізації та тяжкого перебігу. Люди похилого віку, з хронічними захворюваннями, з онкологічними та імунними хворобами, залишаються в зоні ризику щодо тяжкого перебігу COVID-19. Саме тому важливо, щоб ці люди якнайперше отримали усі необхідні щеплення для зведення до мінімуму ризиків ймовірних ускладнень.
Список пунктів щеплення та центрів масової вакцинації ви можете переглянути за посиланням: https://vaccination.covid19.gov.ua/list
Бережіть своє здоров’я!
Підготував в. о. завідувача відділення епідеміологічного нагляду (спостереження) та профілактики інфекційних захворювань Всеволод Кушнірук


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь