Букачівська територіальна громада

Івано-Франківська область

Вакцинація під час воєнного стану

Дата: 24.03.2022 11:36
Кількість переглядів: 223

Фото без опису

У зв’язку з воєнним станом, який запроваджений на території України через військову агресію Російської Федерації,  в Західних областях нашої держави збільшилося число тимчасово переміщених осіб.

Громадяни України, які переїжджають з місць ведення активних бойових дій у безпечні місця проживання, у разі потреби повинні отримувати якісну медичну допомогу. При появі симптомів захворювання кожна особа може безперешкодно звернутися у заклади охорони здоров’я, де їм буде надано якісну медичну допомогу.

На жаль, пандемія COVID-19 триває і надалі. Тому при появі перших симптомів захворювання, а саме підвищення температури тіла, нежить, біль чи відчуття подразнення в горлі, кашель, чхання, втрата нюху чи смаку – варто звернутися до сімейного лікаря. Сімейний лікар після огляду та збору анамнезу зможе дати направлення на ПЛР тестування або провести швидкісний тест на виявлення антигену Sars-Cov-2. При наявності симптомів дані дослідження виконуються безоплатно для пацієнтів.

Варто пам’ятати, що позитивний результат швидкісного тесту дає змогу поставити діагноз COVID-19 та не вимагає підтвердження методом ПЛР.

Вакцинація від COVID-19  продовжується. Для того, щоб забезпечити себе від тяжкого перебігу хвороби, летального випадку та госпіталізації, наполегливо рекомендуємо вам звернутися до сімейного лікаря  для проведення щеплення.

Бустерна доза може проводитися через 6 місяців після отримання другої дози щеплення. Вона необхідна для підтримання імунної відповіді проти збудника хвороби – вірусу Sars-Cov-2.

Важливо пам’ятати за заходи профілактики COVID-19, які залишаються ефективними для мінімізації ризику інфікування.

  1. Носіть маску, респіратор в місцях великого скупчення людей, перебуваючи в магазинах, продуктових ринках, автобусних станціях та інших місцях, де дотримання дистанції в 1,5 м є проблематичним;
  2. Пам’ятайте про гігієну рук! Після повернення з вулиці ретельно вимийте руки з милом, також мийте руки перед приготуванням чи вживанням їжі, після відвідання вбиральні. Використовуйте антисептичні засоби для обробки рук, при неможливості їх вимити з милом. При частому використанні антисептичних засобів, що містять спирт чи інші дезінфікуючі речовини  - використовуйте креми для рук з метою запобігання сухості рук.
  3. Провітрюйте приміщення в якому ви перебуваєте, проводьте вологе прибирання;
  4. При догляді за хворою людиною – використовуйте засоби індивідуального захисту, за можливості ізолюйте хвору людину в окремій кімнаті:
  5. Якщо ви захворіли на COVID-19 – дотримуйтеся самоізоляції, попросіть близьких, знайомих, сусідів, щоб вони вам допомогали в покупці продуктів, лікарських засобів.

При появі загрозливих симптомів – важка задишка, утруднене дихання, біль в грудній клітці, стійка висока температура, яка не піддається впливу жарознижувальних засобів – не зволікайте, викликайте швидку допомогу , диспетчер оцінить ваш стан, дасть рекомендації та за потреби направить до вас медичних працівників.

Пам’ятайте – ваше здоров’я  в ваших руках!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь