Букачівська територіальна громада

Івано-Франківська область

Рекомендації щодо проведення профілактичної та заключної дезінфекції в екстремальних умовах

Дата: 14.03.2022 14:28
Кількість переглядів: 239

Фото без опису

Головне управління Держпродспоживслужби в
Івано-Франківській області надає громадянам,
підприємствам, громадським організаціям
рекомендації з приготування та застосування
робочих розчинів хлорного вапна.
Порядок приготування освітленого розчину - 10%
розчину хлорного вапна: 1 кг хлорного вапна
розчинити невеликою кількістю води і розмішати
до однорідної кашкоподібної консистенції. Додати води до отримання розчину
об’ємом 10 літрів, знову перемішати. Закрити кришкою і залишити в темному місці
на 24 години.
Через 24 години прозорий розчин злити в тару з темного скла, закрити корком
або кришкою і зберігати в прохолодному місці. Термін придатності такого розчину
5 днів.
З 10% розчину хлорного вапна готують робочі розчини:
? 0,2% розчин – приготування: беремо 200 гр 10% розчину + 9,8 л води (для
дезінфекції столового посуду, експозиція 10 хв.);
? 0,5% розчин – приготування: беремо 500 мл 10% розчину + 9,5 літра води
(для дезінфекції панелей, стін, дверей);
? 1% розчин – приготування: беремо 1 л 10% розчину + 9 літрів води
(використовується для дезінфекції підлоги, прибирального інвентарю, нічних
горщиків);
? 2% розчин – приготування: беремо 2 л 10% розчину + 8 літрів води (для
протирання виробничих столів, для дезінфекції обладнання, внутрішньоцехової тари
та інвентарю, автотранспорту шляхом замочування в 2% розчині хлорного вапна,
експозиція 10 хв.);
? 5% розчин – приготування: беремо 5 л 10% розчину + 5 літрів води (для
дезінфекції унітазів);
? 10% розчин – для дезінфекції контейнерів для сміття;

? сухим хлором можна дезінфікувати вуличні вбиральні, біовиділення (кал,
сечу, мокроту, рвотні маси). Поверхня, на яку наносять сухе хлорне вапно, має бути
зволожена.
Обробка місць зберігання хліба
1% розчин оцтової кислоти використовується для дезінфекції полиць, шаф,
прилавків для зберігання хліба, а також розробного інвентарю для розрізання хліба
(ножи і розробні дошки для хліба).
Дезінфекція яєць:
В першій ємності яйця замочуються в теплій воді на 5 хв.
В другій ємності яйця замочуються в 0,5% розчині кальцинованої соди на 5-10
хвилин.
В третій ємності яйця замочуються в 2% розчині хлорного вапна протягом 5 хв.
Після чого яйця промивають протічною водою.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь