Букачівська територіальна громада

Івано-Франківська область

Про узгодження планів-схем розташування насіннєвих посівів перехреснозапильних культур в 2022 році

Дата: 04.02.2022 15:20
Кількість переглядів: 145

Фото без опису

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області доводить до відома суб’єктів насінництва, що при відведенні насінницьких ділянок необхідно враховувати перехресний тип запилення деяких культур. 

Перехресний тип запилення властивий для культур: тритикале, жито, гречка, кукурудза, сорго зернове, цукрове та віничне, соняшник, ріпак, гірчиця, редька олійна, суріпиця, рицина, рижій, мак олійний, льон довгунець та інших.

Під час вирощування насінницьких посівів цих культур необхідно дотримуватись просторової ізоляції – відділення посівів одного сорту сільськогосподарських культур для уникнення їх запилення в момент цвітіння пилком, перенесеного вітром або комахами з рослин іншого сорту цієї ж культури. Дана вимога регулюється наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 07.10.2016 № 365 «Про затвердження Порядку узгодження розташування насіннєвих посівів»

Головне управління рекомендує узгодити питання невисівання споріднених перехреснозапильних рослин з іншими суб’єктами господарювання, які використовують земельні ділянки, розташовані від насіннєвого посіву на відстані в межах норм просторової ізоляції, заключивши з ними відповідну угоду, в якій передбачити взаємні гарантії вчасного знищення падалиці культур, які є джерелом небажаного запилення.

Для реалізації права на перевагу, суб’єктам насінництва, які планують розмістити насінницькі посіви на території Івано-Франківської області, необхідно подати до 01 березня 2022 року плани-схеми розташування насіннєвих посівів перехреснозапильних культур до Головного управління за адресою: 76019 м.Івано-Франківськ, вул.Берегова, 24.

Для отримання інших роз’яснень пропонуємо звертатись до спеціалістів відділу контролю в сфері насінництва та розсадництва за адресою: Івано-Франківський район с.Підлужжя, вул.Шевченка,1, тел.: (0342) 78-74-47; е-mail: [email protected].


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь