Букачівська територіальна громада

Івано-Франківська область

В Україні з 01 лютого 2022 року почала діяти постанова КМУ, якою встановлено мінімальні роздрібні ціни на пластикові пакети

Дата: 02.02.2022 10:39
Кількість переглядів: 157

Фото без опису

Вже з 1 лютого 2022 року ціни на пластикові пакети зафіксували – інформують спеціалісти сектору контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.

Згідно з рішенням уряду, щонайменше 2,00 грн.  вартують торбинки без ручок та бічних складок;  2,50 грн. такі ж, але з бічними складками;  3,00 грн. – звичайна маєчка.

 

Розповсюдження пластикових пакетів здійснюється виключно на платній основі згідно ст. 2 ЗУ «Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України».

Роздрібні ціни на пластикові пакети не можуть бути нижчими за мінімальні ціни, що встановлюються Кабінетом Міністрів України.

Вимоги ст. 2 ЗУ «Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України» щодо заборони розповсюдження пластикових пакетів не поширюються на:

1) біорозкладні пластикові пакети;

2) надтонкі пластикові пакети шириною до 225 міліметрів (без бокових складок), глибиною до 345 міліметрів (з урахуванням бокових складок), довжиною до 450 міліметрів (з урахуванням ручок), що призначені для пакування та/або транспортування свіжої риби, м’яса та продуктів із них, сипучих продуктів, льоду та розповсюджуються в об’єктах роздрібної торгівлі як первинна упаковка.

 

Заборона на безкоштовне розповсюдження одноразових пластикових пакетів набрала чинності з 10 грудня 2021 року.

Заборона на поширення пакетів до 50 мікрометрів  вступить в дію з березня 2022 року, а заборона на використання всіх пакетів товщиною до 50 мікрометрів – з 1 січня 2023 року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь