Букачівська територіальна громада

Івано-Франківська область

ПІДСУМКИ-2021: Держпродспоживслужба Прикарпаття – контроль за регульованими цінами

Дата: 01.02.2022 11:30
Кількість переглядів: 85

Фото без опису

Подаємо до уваги громадськості інформацію про основні показники виробничої діяльності за 2021 рік у сфері контролю за регульованими цінами.

 

Протягом 2021 року здійснено 15 заходів державного нагляду (контролю) на предмет дотримання державної дисципліни цін, в 9 з яких (60%) встановлено порушення державної дисципліни цін.

За результатами планових та позапланових перевірок у сфері контролю за цінами до суб’єктів господарювання  застосовувались наступні заходи:

-  прийнято рішення про застосування адміністративно-господарських санкцій на суму 59885,50 грн., які оплачено в повному обсязі;

- притягнуто до адміністративної відповідальності шляхом накладання  адміністративних санкцій за порушення державної дисципліни цін на 8 посадових осіб  на суму 22 100 грн.

-  надано 7 приписів про виконання законних вимог щодо усунення порушень порядку формування, встановлення та застосування державних (регульованих) цін шляхом приведення цін (тарифів) у відповідність до вимог чинного законодавства;

-  сума коштів, що підлягає поверненню споживачам відповідно до припису 26 425 847,1 грн.;

- повернуто коштів споживачам на суму 731 099,12 грн.,

- попереджено обрахунок споживачів у розрахунку на рік на суму  21 177 769,53 грн.

Превентивні заходи. На виконання «Регіональної інформаційно-освітньої програми для посадових осіб територіальних громад в Івано-Франківській області на 2021рік» працівниками сектору контролю за регульованими цінами  проведено 20 нарад у форматі «круглих столів» за участі представників 57 територіальних громад області з  питань дотримання  законодавства порядку  формування  та  встановлення державних регульованих цін.

Результатом роботи виїзних нарад стало те, що протягом  звітного періоду розпорядженням органу місцевого самоврядування однієї з територіальних громад області було створено робочу групу, одним із завдань якої було вивчення розрахункових матеріалів, які подав суб’єкт господарювання для встановлення тарифів на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, куди ввійшов представник сектору контролю за регульованими цінами ГУ ДПСС в Івано-Франківській області.

Органом місцевого самоврядування  прийнято рішення про встановлення тарифів на послуги з централізованого водопостачання та послуги з централізованого водовідведення з врахуванням рекомендацій Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, що  дозволило в майбутньому попередити обрахування споживачів на рік на суму 1 млн. 074 тис. гривень.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь