Букачівська територіальна громада

Івано-Франківська область

Держпродспоживслужба Івано-Франківщини зобов’язала повернути споживачам понад 18,27 млн. грн. необґрунтовано нарахованої плати за послуги централізованого водопостачання та водовідведення

Дата: 30.07.2021 16:58
Кількість переглядів: 240

                    Фото без опису

В 2 кварталі 2021 року Головним управлінням Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області проведено планові заходи державного нагляду (контролю) двох комунальних підприємства, які надають послуги централізованого водопостачання та водовідведення на предмет дотримання вимог порядку формування, встановлення та застосування тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення.
В ході перевірки фахівцями встановлено, що підприємства при встановленні тарифів на послуги порушили вимоги наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 05.06.2018 № 130, яким затверджено «Порядок інформування споживачів про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності, а саме порушено процедуру доведення до споживачів інформації про перелік житлово-комунальних послуг, структуру цін/тарифів, зміну цін/тарифів з обґрунтуванням її необхідності та врахування відповідної позиції територіальних громад спрямована на забезпечення безперешкодного та безоплатного доступу споживачів до вказаної інформації, а також врахування їх пропозицій при вирішенні питань щодо структури цін/тарифів, зміни цін/тарифів.
Крім того в ході перевірки встановлено, що підприємства при нарахуванні споживачам плати за комунальні послуги застосовували нові тарифи в умовах дії договорів, укладених до введення в повному обсязі нового Закону України «Про житлово-комунальні послуги».
За результатами проведених заходів державного нагляду (контролю) Головним управлінням складено акти перевірок на підставі яких надано приписи щодо усунення порушень встановлення та застосування державних регульованих цін/тарифів, якими зобов’язано суб’єктів господарювання повернути споживачам за період з 01.01.2021 до 01.05.2021 р. необґрунтовано нараховану плату за комунальні послуги шляхом здійснення перерахунків споживачам м. Долина та м. Городенка на суму у розмірі 18,27 млн. грн. та привести тарифи на послуги до вимог діючого законодавства.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь