Букачівська територіальна громада

Івано-Франківська область

До переліку товарів, що мають істотну соціальну значущість, внесено бензин марки А-92 та А-95, а також дизельне пальне

Дата: 17.05.2021 09:49
Кількість переглядів: 169

Фото без опису

З 12 травня поточного року вступила в дію постанова КМУ від 29.03.2021 № 450 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 22 квітня 2020 р. № 341», якою запроваджено декларування зростання роздрібних цін на бензин і дизпаливо понад 1%.
Зокрема, уряд вніс бензин марки А-92 та А-95, а також дизельне пальне до переліку товарів, що мають істотну соціальну значущість.

Порядок декларування зміни роздрібних цін на товари, що мають істотну соціальну значущість, і товари протиепідемічного призначення, що необхідні для запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, затверджений постановою від 22.04.2020 №341, доповнено абзацом такого змісту: “Декларування зміни роздрібних цін на бензини марки А-92 та А-95 і дизельне пальне здійснюється суб’єктом господарювання щодо об’єкта (закладу) роздрібної торгівлі у разі збільшення роздрібної ціни товару на 1 відсоток і більше порівняно з роздрібною ціною на момент декларування за 20 днів до початку застосування роздрібної ціни, яка декларується, без урахування дня декларування.”
Відповідно до законодавства декларування зміни ціни – це інформування суб’єктом господарювання у встановленому порядку органів державного регулювання і контролю (нагляду) у сфері ціноутворення про наміри встановлення та застосування ціни, відмінної від поточної.
Застосування підвищених на 1 і більше відсотків цін на зазначені товари без попереднього декларування або без дотримання передбачених Постановою термінів початку застосування роздрібних цін, які декларуються, є порушенням законодавства у сфері ціноутворення.
Декларування зміни роздрібних цін на товари здійснюється в електронному вигляді шляхом подання відповідних відомостей до Держпродспоживслужби через її офіційний веб-сайт.
Наразі Держпродспоживслужбою забезпечено вільний, цілодобовий і безоплатний доступ до Реєстру роздрібних цін на товари на своєму офіційному веб- сайті, з яким можна ознайомитися за посиланням  https://declaration.consumer.gov.ua.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь