Букачівська територіальна громада

Івано-Франківська область

На Івано-Франківщині після перевірки Держпродспоживслужби комунальне підприємство здійснило перерахунок плати за централізоване опалення споживачам на суму 32742,31 грн.

Дата: 04.03.2021 14:49
Кількість переглядів: 201

 

Фото без опису

У 2020 році до Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області надійшло два колективних звернення від споживачів, які проживають у м. Калуш, щодо неправильного нарахування плати за послуги централізованого опалення. 

На підставі цих звернень та погоджень на проведення позапланових перевірок наданих Держпродспоживслужбою,  Головне  управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області здійснило дві позапланові перевірки у Комунальному підприємстві «Водотеплосервіс» Калуської міської ради. 

В ході позапланових перевірок встановлено, що Комунальне підприємство «Водотеплосервіс» Калуської міської ради проводило нарахування за послуги централізованого опалення споживачам  у м. Калуші в період з 15 жовтня 2019 р. до 15 квітня 2020 р., згідно показників лічильника, який обліковує теплову енергію спожиту групою будинків, а не згідно установлених норм споживання, чим порушило п. 21 Правил  надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 21 липня 2005 р. № 630.   

На підставі результатів перевірки та з метою припинення порушень законодавства про захист прав споживачів, керуючись  ст. 26 Закону України «Про захист прав споживачів» суб’єкту господарювання надано приписи з вимогою здійснити перерахунок плати за централізоване опалення споживачам. 

Однак, суб’єкт господарювання не погодився з приписами та звернувся з позовною заявою до Івано-Франківського окружного адміністративного суду про скасування приписів за результатами проведених позапланових перевірок, у чому йому було відмовлено.     

У січні 2021 року Комунальне підприємство «Водотеплосервіс» Калуської міської ради здійснило перерахунок споживачам на загальну суму 32742,31 грн.

 

Закликаємо споживачів – у разі подібної ситуації, звертайтесь:

  • до Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області за адресою: вул. Берегова, 24, м. Івано-Франківськ, контактний телефон 0342559617.   Звернення можна відправити поштою або електронною поштою (e-mail: [email protected]);

  •  до консультаційних центрів, що діють в районних, міських управліннях та відділах, за місцем вашого проживання  (адреси та телефони за посиланням ).

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь