Букачівська територіальна громада

Івано-Франківська область

В Держпродспоживслужбі провели онлайн-семінар із рекламодавцями краю

Дата: 03.02.2021 08:20
Кількість переглядів: 167

     Семінар був організований 02 лютого 2021 року сектором контролю за рекламою, дотриманням антитютюнового, законодавства та пробірного контролю Головного управління Держпродспоживслужби Івано-Франківщини.

Відбувся він  у зручному онлайн-режимі, об’єднавши довкола теми «Законодавчі вимоги до реклами об’єктів будівництва, будівель, приміщень» представників рекламодавців, виробників та розповсюджувачів реклами області.

Захід проведено з метою упередження (недопущення) порушень вимог чинного законодавства про рекламу та захисту інтересів споживачів реклами.

 

Під час роботи було обговорено ряд питань, серед яких: основні принципи та загальні вимоги до реклами; вимоги до реклами об’єктів будівництва, будівель, приміщень; контроль та відповідальність за дотриманням законодавства про рекламу.

Окрім цього, учасники мали змогу задати запитання стосовно окремих нюансів рекламного законодавства та отримати відповіді.

 

Нагадаємо, що з 16.06.2020 року набули чинності зміни до Закону України «Про рекламу», які посилюють вимоги до реклами об’єктів будівництва, тому важливим є правильне розуміння забудовниками цих законодавчих змін.

Головне в цих змінах, що реклама об’єкта будівництва буде вважатися законною лише тоді, коли у замовника будівництва в наявності є:

- документ на право власності або користування земельною ділянкою, на якій споруджується об’єкт, що рекламується.

- документ, який підтверджує право на виконання будівельних робіт на конкретному об’єкті, що рекламується, отриманого відповідно до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності».

 - ліцензію на провадження господарської діяльності з будівництва відповідних об’єктів, які за класом наслідків (відповідальності) належать до об’єктів із середніми (СС2) та значними (СС3) наслідками.

- підтвердження про наявність у суб’єкта господарювання, що здійснює залучення недержавних коштів фізичних та юридичних осіб, у тому числі в управління, для фінансування спорудження житлового будинку, ліцензії на провадження господарської діяльності з надання фінансових послуг (крім професійної діяльності на ринку цінних паперів), а саме управління майном для фінансування об’єктів будівництва та/або здійснення операцій з нерухомістю відповідно до Закону України "Про фінансово-кредитні механізми і управління майном при будівництві житла та операціях з нерухомістю", або за наявності свідоцтва про реєстрацію випуску цільових облігацій, виконання зобов’язань за якими забезпечується одиницею нерухомості, що споруджується.

Така реклама відповідно до ч.1 ст.25-1 Закону України «Про рекламу», крім реклами на радіо, має містити реквізити вищевказаних документів.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь