Букачівська територіальна громада

Івано-Франківська область

На Калущині спеціалісти Держпродспоживслужби та освітяни Верхнянської територіальної громади обговорили новий Санітарний регламент для закладів загальної середньої освіти

Дата: 29.01.2021 08:31
Кількість переглядів: 207

27 січня 2020 року працівники Калуського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Івано Франківській області провели тематичну зустріч із спеціалістами відділу освіти та керівниками навчальних закладів Верхнянської територіальної громади з питань дотримання вимог нового Санітарного регламенту
для закладів загальної середньої освіти та впровадження системи НАССР в шкільних їдальнях.
В роботі взяли участь начальник відділу освіти Верхнянської територіальної громади, директори шкіл, медичні працівники а також постачальники харчових продуктів. Начальник Калуського районного управління Григорій Химич проаналізував результати роботи по впровадженню системи НАССР в шкільних їдальнях закладів середньої та дошкільної освіти. Було відмічено, що відділом освіти Верхнянської ТГ проведена значна робота у 2020 році з покращення матеріально технічної бази харчоблоків, що стало передумовою для впровадження принципів системи НАССР. Було звернено увагу на необхідність коригування технологічних карт на приготування готових страв у зв’язку із вступом в дію нових законодавчих актів в галузі харчового законодавства, зокрема, Методичних настанов щодо розроблення, запровадження та використання постійно діючих процедур, які
базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках в закладах освіти та затверджених Гігієнічних вимог до виробництва та обігу харчових продуктів на потужностях, розташованих у
закладах загальної середньої освіти. Начальник відділу державного контролю за дотриманням санітарного
законодавства Оксана Ананєвич провела детальний аналіз вимог нового Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти, затвердженого наказом МОЗ України № 2205 від 25.09.2020 року. Особливу увагу було приділено питанням забезпечення дотримання вимог регламенту щодо організації харчування дітей у закладах освіти, у тому числі дієтичного харчування, вимог до влаштування та утримання приміщень
харчоблоків; надано роз’яснення щодо забезпечення процедури постачання харчових продуктів в шкільні їдальні, переліку харчових продуктів заборонених до реалізації у шкільних буфетах. Особливу дискусію викликало у присутніх питання практичного формування меню з урахуванням вимог нового Санітарного регламенту в частині обмежень вмісту окремих харчових продуктів та інгредієнтів. Працівниками Держпродспоживслужби було надано відповіді та практичні рекомендації учасникам наради. Спільно з працівниками Калуської міжрайонної лабораторії Держпродспоживслужби проведено лабораторний контроль параметрів мікроклімату та моніторинг дотриманням протиепідемічних заходів в Верхнянському ліцеї та Зборянській гімназії.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь