Букачівська територіальна громада

Івано-Франківська область

Найстарший уродинник смт.Букачівці

Дата: 21.02.2020 15:01
Кількість переглядів: 2755

Фото без описуМ

17 січня виповнилось 90 років бабусі Степанії Михайлівні Костик. Аж не віриться, що такий вік прожила, - жартуючи каже бабуся. А ось її чоловікові, дідусеві Ярославу Миколайовичу Костику, фронтовику, 23 лютого виповнюється 97 років. Це найстарший серед жителів смт. Букачівці. Здоров’я вже не те, але ще при добрій пам’яті, з почуттям гумору, особливо бабуся Степанія. В листопаді минулого року виповнилось 70 років як вони одружилися, так і досі живуть разом.

          Життя прожити – не поле перейти, любить наголошувати бабуся, оглядаючись на прожиті роки. Дитинство було вкрай важким. На фронті загинув батько і старший брат, мама залишилась вдовою у 38 років, тож чимало лиха прийшлось пережити. В 1949 році вийшла заміж за Ярослава. Народила двох дітей: Володимира і Любов. Володимир зараз на пенсії, працював начальником зміни на Бурштинській ДРЕС. Люба працює в сфері соціального забезпечення. В них вже свої діти та онуки.

В свій час бабуся працювала на пошті, на телеграфі, коли телеграф перевели в райцентр, то пішла в колгосп, працювала ланковою, завтоком, так і пішла на пенсію. Нелегка доля і в дідуся Ярослава. В їх сім’ї було четверо дітей. Сестру Ганну забрали в Німеччину на примусові роботи, доля якої невідома досі. Дідусь пішов на фронт, потім після закінчення війни, після перемоги, яку зустрів у Чехословаччині, ще три роки служив на Далекому Сході, а відтак в 1948 році повернувся додому, одружився, в основному працював столяром. Як фронтовик він нагороджений багатьма орденами та медалями.

Дочка із зятем живуть неподалік, то ж часто навідуються, допомагають всіляко, підтримують. З Бурштина часто приїжджає син з невісткою. Навідуються часто і онуки, в яких вже і свої діти. То ж бабуся і дідусь мають ще дві правнучки і одного правнука, якими не можуть натішитись.

На закінчення хотілося би їм побажати головне – міцного здоров’я.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь