Букачівська територіальна громада

Івано-Франківська область

Уряд затвердив новий Порядок одержання Посвідчення про право роботи з пестицидами

Дата: 24.05.2023 16:42
Кількість переглядів: 87

Фото без опису

Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області інформує суб’єктів господарювання про те, що Кабінет Міністрів України Постановою від 09.05.2023 р. № 458 затвердив новий Порядок одержання Посвідчення про право роботи з пестицидами.

Документ вступає в дію з 28 червня 2023 року.

Згідно даного Порядку, працівники підприємств, організацій, установ, фізичні особи-підприємці, діяльність, яких пов’язана з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами, повинні пройти спеціальну підготовку з питань безпечного проведення робіт з пестицидами та отримати Свідоцтво про проходження навчання  та за результатами складання тестів (екзамену) отримати  Посвідчення про право роботи з пестицидами.

Якщо особою надано менше 70 відсотків правильних відповідей, можна пройти повторне тестування не раніше, ніж через п’ять робочих днів. У разі коли повторне тестування не було успішно пройдено, особа проходить повторне навчання з питань безпечного поводження з пестицидами відповідно до цього Порядку.

Для отримання вище зазначених документів необхідно звернутися до Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області із зверненням (заявою) згідно форми, що визначена Постановою КМУ від 09.05.2023 р. № 458.

Додатково інформуємо, що згідно наказу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства від 25.02.2021 р. № 395 «Про внесення змін до наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 13.02.2013 р. № 96» встановлено  розмір  плати за проведення навчання працівників, які безпосередньо виконують роботи пов’язані з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами і агрохімікатами.  

Звертаємо увагу керівників сільськогосподарських, фермерських господарств, фізичних осіб-підприємців: КМУ постановою від 16.03.2022 р. № 297 установив, що строк дії допусків (посвідчень) на право роботи, пов’язаної з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами і агрохімікатами, виданих відповідно до ЗУ «Про пестициди і агрохімікати»  та Порядку одержання допуску (посвідчення) на право роботи, пов’язаної з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами і агрохімікатами, затвердженого Постановою КМУ від 18.09.1995 р. № 746, та дійсних станом на 1 січня 2022 р., продовжується на період дії воєнного стану в Україні та на 90 днів, наступних за днем його припинення або скасування.

Тож, тим суб’єктам господарювання, які не мають дозвільних документів, дійсних  станом на 1 січня 2022 р., в терміновому порядку необхідно їх отримати.

За консультаціями звертайтесь до управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області: вул. Шевченка, 1 с.Підлужжя, Івано-Франківський район, контактний тел. 0342-787667,  електронна адреса [email protected])

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь