Букачівська територіальна громада

Івано-Франківська область

Цінова ситуація на споживчому ринку у січні 2023 року

Дата: 16.02.2023 15:59
Кількість переглядів: 71

Фото без опису

Головне управління статистики в Івано-Франківській області повідомляє.  За даними Державної служби статистики України, інфляція на споживчому ринку в січні 2023р. порівняно із груднем 2022р. в області становила 1,1%, в Україні (без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, м.Севастополя та частини тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях) – 0,8%.

У січні п.р. приріст споживчих цін на 0,2–1,4% зафіксовано майже в усіх регіонах України.

На споживчому ринку області в січні 2023р. порівняно з попереднім місяцем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%. Найбільше (на 6,3% та 5,0%) подорожчали овочі та яйця. На 4,0–0,9% зросли ціни на безалкогольні напої, хліб, сало, кисломолочну продукцію, рибу та продукти з риби, сметану, фрукти, масло. Водночас на 4,4–0,3% подешевшали рис, продукти переробки зернових, соняшникова олія, маргарин, м’ясо та м’ясопродукти.

Алкогольні напої та тютюнові вироби подешевшали на 0,2%, за рахунок акційних знижок на алкогольні напої на 0,8%. Разом з тим на 0,5% подорожчали тютюнові вироби.

Підвищення цін у сфері охорони здоров’я на 4,6% в основному спричинено  подорожчанням  послуг  лікарень  на  12,4%  та  амбулаторних  послуг – на 11,2%.

Ціни на транспорт знизилися на 0,3% через здешевлення палива та мастил на 2,0%. Водночас на 2,8% подорожчав проїзд у залізничному пасажирському транспорті.

Подорожчання послуг освіти на 3,8% головним чином зумовлено зростанням плати за утримання дітей у дошкільних закладах на 36,8%.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь