Букачівська територіальна громада

Івано-Франківська область

На Прикарпатті радіаційний фон та радіологічні показники у харчових продуктах в межах норми

Дата: 26.09.2022 15:40
Кількість переглядів: 76

Фото без опису

За результатами щоденного моніторингу
радіаційного фону, який проводиться спільно з
фахівцями Регіональної державної лабораторії
Держпродспоживслужби в Івано-Франківській
області, в м. Івано-Франківську перевищень рівнів
природних фонових значень не відзначалося.
За результатами аналізу вимірювань природного
радіаційного фону на Прикарпатті можна визнати

як радіаційно безпечним.
Показники потужності поглиненої в повітрі дози гамма-випромінювання
(радіаційний фон) на території м. Івано-Франківська станом на 23 вересня 2022
року становить 0,12 мкЗв/год. (при пороговому значенні 0,32 мкЗв/год. ). За
вказаний період радіаційний фон є таким, який не перевищує властивий для цієї
території природний фон.
Крім того фахівцями державних лабораторій Держпродспоживслужби
Івано-Франківської області здійснюється лабораторний контроль
радіологічних показників у харчових продуктах:
? на агропродовольчих ринках:
? овочі (середній вміст Cs – 28,19-32,04 Бк/кг (при нормі 40 Бк/кг));
? фрукти (середній вміст Cs – 53,11-57,43 Бк/кг (при нормі 70 Бк/кг));
? ягоди дикорослі (середній вміст Cs – 112,47-185,47 Бк/кг (при нормі 500
Бк/кг));
? гриби свіжі (середній вміст Cs – 126,43-196,24 Бк/кг (при нормі 500 Бк/кг)).
? на промисловому виробництві харчових продуктів:
? м'ясо та м'ясні продукти (середній вміст Cs – 4,17 Бк/кг (при нормі 200
Бк/кг), St – 3,59 Бк/кг (при нормі 20 Бк/кг));
? сухі яєчні продукти (середній вміст Cs – 4,36 Бк/кг (при нормі 400 Бк/кг), St
4,84 – Бк/кг (при нормі 100 Бк/кг));

? зерно (середній вміст Cs – 2,6-3,4 Бк/кг (при нормі 50 Бк/кг), St – 2,19-3,20
Бк/кг (при нормі 20 Бк/кг));
? пшоно (середній вміст Cs – 3,19 Бк/кг (при нормі 30 Бк/кг), St – 2,03 Бк/кг
(при нормі 10 Бк/кг));
? крупа кукурудзяна (середній вміст Cs – 2,26 Бк/кг (при нормі 30 Бк/кг), St –
2,12 Бк/кг (при нормі 10 Бк/кг));
? горох (середній вміст Cs – 4,42 Бк/кг (при нормі 50 Бк/кг), St – 3,72 Бк/кг
(при нормі 30 Бк/кг));
? сухофрукти (середній вміст Cs – 4,18 Бк/кг (при нормі 280 Бк/кг), St – 2,87
Бк/кг (при нормі 40 Бк/кг));
? фрукти (середній вміст Cs – 2,22-5,81 Бк/кг (при нормі 70 Бк/кг), St – 1,65-
4,08 Бк/кг (при нормі 10 Бк/кг)).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь