Букачівська територіальна громада

Івано-Франківська область

Засідання щодо реалізації проекту DNISTER CANYON

Дата: 18.11.2021 19:43
Кількість переглядів: 910

Фото без опису

18.11.2021 року в приміщенні Івано-Франківської обласної державної адміністрації відбулось спільне засідання інституцій громадянського суспільства, територіальних громад Івано-Франківської області щодо впровадження проекту DNISTER CANYON. 

 

Фото без опису
 

На заході відбулась презентація «Концепції DNISTER CANYON, мережа рекреаційно-туристичних маршрутів», а також було розглянуто проект державної Програми розвитку громад Дністерського каньйону. Було сформовано план заходів з виконання Програми розвитку Дністровського каньйону.

 

Фото без опису
 

Участь у заході від Букачівської територіальної громади приймав (спеціаліст І категорії екологія та надзвичайні ситуації) Вульчин Тарас Ігорович.
 

Фото без опису


Після жвавого обговорення всіх важливих аспектів реалізації наймасштабнішого проекту в туристичній галузі було сформовано ряд завдань для громад, серед яких: подача пропозицій з облаштування туристичних атракцій на їхніх територіях, ініціювання проектів різного характеру (інфраструктурних, екологічних, природоохоронних, культурних, тощо). 


Фото без опису


Тому, користуючись нагодою, звертаємось до наших товаровиробників, депутатів, активістів та просто небайдужих до розвитку громади людей, з проханням подачі цікавих ідей, пропозицій, своїх бачень у розвитку туризму на території Букачівської громади. 

Варто відзначити, що реалізація даного величезного проекту вздовж Дністра буде вигідною і для бізнесу, оскільки це принесе нові ринки збуту, підвищить попит їхньої продукції серед відвідувачів і сприятиме розвитку бізнесу на цих територіях!

Підписання остаточного документу з реалізації проекту DNISTER CANYON планується після подачі і опрацювання пропозицій кожної з громад під егідою та сприянням Івано-Франківської облдержадміністрації, запрошенням профільних міністрів та Прем‘єр-Міністра України до кінця поточного року. 

 

ІНФОРМАЦІЙНА ДОВІДКА:

 

14 липня 2021 року на території Городенківської громади відбувся            Форум громад Дністровського каньйону. Городенківська міська рада запросила 33 придністерські громади Івано-Франківської, Чернівецької, Тернопільської та Хмельницької областей до співпраці. 

Під час Форуму громади-учасниці підписали Договір про міжмуніципальне співробітництво в рамках реалізації спільного проекту з розвитку туризму «ДНІСТРОВСЬКИЙ КАНЬЙОН».

Метою реалізації Проєкту є збереження та розвиток як туристичного об’єкту і пам’ятки природи – Дністровського каньйону.

«ПІДПИСАННЯ ДОГОВОРУ ДАСТЬ МОЖЛИВІСТЬ ГРОМАДАМ СПІЛЬНО ЗАЛУЧАТИ КОШТИ ДЕРЖАВНОГО БЮДЖЕТУ, МІЖНАРОДНОЇ ТЕХНІЧНОЇ ДОПОМОГИ, БРАТИ УЧАСТЬ У ПРОЕКТАХ ТРАНСКОРДОННОГО СПІВРОБІТНИЦТВА ТА ПРОЄКТАХ ЄВРОПЕЙСЬКОГО СОЮЗУ, ЩО ДОЗВОЛИТЬ РОЗВИВАТИ ЕКОНОМІКУ, ВІДНОВЛЮВАТИ ІНФРАСТРУКТУРУ ТА ПОКРАЩУВАТИ РІВЕНЬ ЖИТТЯ В ПРИДНІСТЕРСЬКИХ ГРОМАДАХ»

Сам договір передбачає низку заходів, які сприятимуть збереженню природної пам’ятки у комплексі з розвитком туристичного потенціалу Дністровського каньйону. 

«В РАМКАХ ДОГОВОРУ МІЖМУНІЦИПАЛЬНОГО СПІВРОБІТНИЦТВА ПЛАНУЄТЬСЯ РОЗРОБКА ТА МАРКУВАННЯ МАРШРУТУ ТА ТУРИСТИЧНИХ ЛОКАЦІЙ НА ДНІСТРІ У ЧОТИРЬОХ ОБЛАСТЯХ, А ТАКОЖ ОБЛАШТУВАННЯ Й БЛАГОУСТРІЙ ПАМ’ЯТОК ПРИРОДИ ТА КУЛЬТУРИ НА ТЕРИТОРІЇ ДНІСТРОВСЬКОГО КАНЬЙОНУ ЗІ ЗБЕРЕЖЕННЯМ ЇХ ІСТОРИЧНОЇ ЦІННОСТІ. ОКРІМ ТОГО, ГРОМАДИ СПІЛЬНО ЗА ПІДТРИМКИ ЕКСПЕРТІВ ПЛАНУЮТЬ РОЗРОБИТИ БРЕНД «ДНІСТРОВСЬКИЙ КАНЬЙОН»

Бренд «ДНІСТРОВСЬКОГО КАНЬЙОНУ» також спільно популяризуватимуть громади в креативних індустріях та на всіх доступних майданчиках. Реалізацію усіх запланованих ініціатив планують протягом п’яти років.

Окрім того, за підсумками Форуму громади Івано-Франківської, Тернопільської, Чернівецької та Хмельницької областей прийняли спільну резолюцію, у якій окреслили напрямки реалізації Договору між 33-ма придністерськими громадами України.

«У СПІЛЬНІЙ РЕЗОЛЮЦІЇ АГЕНЦІЇ МІСЦЕВОГО РОЗВИТКУ ІНІЦІЮЮТЬ РОЗРОБКУ СПІЛЬНОЇ СТРАТЕГІЇ СТАЛОГО РОЗВИТКУ СПІЛЬНИХ ТЕРИТОРІЙ «ДНІСТРОВСЬКИЙ КАНЬЙОН УКРАЇНА» НА ПЕРІОД 2022 – 2027 РР ТА ПЛАНУ ЗАХОДІВ З ЇЇ РЕАЛІЗАЦІЇ НА ПЕРІОД 2022-2024 РР. ЦЕ ДОЗВОЛИТЬ ОПЕРАТИВНО КООРДИНУВАТИ ІНІЦІАТИВИ У ВСІХ ГРОМАДАХ»

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Серед громад Прикарпаття, договір підписали Городенківська, Олешанська, Тлумацька, Чернелицька, Бурштинська, Галицька, Дубовецька, Букачівська та Єзупільська громади.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь