Букачівська територіальна громада

Івано-Франківська область

1 жовтня - Міжнародний День людей похилого віку

Дата: 01.10.2021 10:03
Кількість переглядів: 864

                                   Фото без опису

1 жовтня відзначають День людей похилого віку. Напевно, кожен з нас береже в своєму серці щасливі спогади з дитинства про теплі бабусині руки, дбайливо спечені ними пиріжки, цікаві казки, які вона розповідала вечорами, прогулянки з дідусем, його захоплюючі розповіді про все на світі, в яких він дає відповіді на тисячі запитань маленьких « чомусиків». 

Цей день – не лише можливість нагадати всім про людський обов’язок бути турботливими і милосердними до найповажнішої частини суспільства. Це і привід до роздумів щодо подальшої долі людства, його культури, взаємозв’язку поколінь. За міжнародною класифікацією, особою похилого віку вважається той, хто досяг 65 років. Таких у світі нині понад 640 мільйонів, тобто майже кожна десята людина на Землі. До 2050 року число їх у багатьох розвинених країнах збільшиться вдвічі, а загальна кількість складе 2 мільярди осіб. В Україні кожен 5 мешканець – це особа похилого віку, шоста їх частина самотні люди. Половині із самотніх людей потрібна допомога в повсякденному житті, особливо сьогодні, коли для багатьох пенсіонерів основним джерелом існування є пенсія, розмір якої не забезпечує нормального життя. Багато літніх людей в Україні страждають від незадовільних житлових умов.

Міжнародний день людей похилого віку покликаний висловити визнання особам старшого віку за їх внесок у розвиток людського потенціалу та економіки, звернути увагу суспільства на проблеми глобального постаріння населення. Довге життя – ознака доброго здоров’я. Пам’ятаймо і надалі про свій невідплатний борг перед ветеранами та громадянами поважного віку. Робитимемо все, щоб вони щоденно відчували повагу і турботу, мали гідний рівень життя, не втрачали суспільної активності.

Тому хочеться звернутись до всіх, в кого є бабусі й дідусі, сусіди чи просто знайомі літні люди, привітати їх в цей день, подарувати їм трохи своєї уваги й тепло свого спілкування. Сказати про те, як ми їх любимо і цінуємо, і які вони нам потрібні для того, щоб передавати свій безцінний досвід і традиції нашого народу, адже саме завдяки їм ми знаємо хто ми, чиїх батьків діти, до якого народу належимо. І звичайно, берегти їх, їхнє здоров’я і їхнє життя, бо тільки так ми зможемо висловити їм вдячність за все, що вони зробили для нас і на благо нашого народу.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь