Букачівська територіальна громада

Івано-Франківська область

27 вересня - Всесвітній День туризму

Дата: 27.09.2021 14:36
Кількість переглядів: 530

Фото без опису

Щороку 27 вересня відзначається Всесвітній День туризму. Його було засновано Генеральною асамблеєю Всесвітньої туристичної організації в 1979 р. В Україні він почав відзначатися в 1998 році відповідно до Указу Президента України від 21 вересня 1998 року.

Свято започаткували з метою популяризації туризму, висвітлення його внеску в економіку світової спільноти. Адже у багатьох країнах світу саме туризм є основною складовою наповнення бюджету. Та для України це свято є особливим, оскільки й сама Україна в цьому плані — особлива. Країна, яка має унікальні можливості для розвитку всіх без винятку видів туризму — від гірського, лікувального до екстремального і паломницького. Нерозкритий туристичний потенціал для нас, українців, — «золота жила», яка вже виявлена, але ще не вся належним чином оцінена. Зараз питання туризму постало гостро, як ніколи чому сприяла пандемія, на внутрішній туризм звернули увагу та зацікавились його розвитком. 

Наша громада також не є винятком, і має значний нереалізований туристичний потенціал. Адже у нас є мальовнича природа (річка Дністер та заповідні території з унікальною флорою і фауною), архітектурна  спадщина представлена сакральними спорудами і звичайно, нематеріальна культура, носіями якої виступають етнічні групи лемків і ополян, котрі проживають на території нашої громади.

Будемо дуже раді зустрічати в нашій громаді гостей, котрим буде цікаво відкрити для себе ще однин дуже красивий, цікавий і самобутній куточок України.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь