Букачівська територіальна громада

Івано-Франківська область

Верховна Рада проголосувала за основу законопроект щодо приведення законодавства України у сфері дитячого харчування у відповідність до вимог законодавства ЄС

Дата: 08.07.2021 09:09
Кількість переглядів: 221

Фото без опису

Документ визначає вимоги до харчових продуктів, призначених для годування дітей від 0 до 3 років; забороняє рекламу дитячих сумішей з чітко визначеними винятками.
Окрім того законопроект збільшує штрафи запорушення законодавства про рекламу: за неподання або подання недостовірної інформації щодо вартості розповсюдженої реклами до 300 тис. грн. (раніше 1700), у разі неможливості встановлення вартості реклами – 600 тис. грн. (раніше 5100).
Законопроект також передбачає затвердження Міністерством охорони здоров’я вимог щодо складу дитячих сумішей, складу продуктів для спеціальних медичних цілей та продуктів для контролю ваги, а також щодо використання пестицидів під час виробництва дитячого харчування.
Як відзначається у пояснювальній записці до документа, його ухвалення має сприяти створенню умов для забезпечення дітей грудного та раннього віку безпечним та якісним дитячим харчуванням та дозволить вдосконалити нормативно-правове регулювання питань, пов’язаних з безпечністю та якістю дитячого харчування.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь