Букачівська територіальна громада

Івано-Франківська область

Після перевірки Держпродспоживслужби в дитячих садочках Івано- Франківська вилучили із обігу 354,81 кг масла, що виявилось спредом

Дата: 20.04.2021 08:57
Кількість переглядів: 197

ІФото без опису

вано-Франківським управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області при проведенні заходів державного контролю в ДНЗ № 36 «Віночок» (м.Івано-Франківськ вул. Юліана Целевича, 16-А)
12.04.2021 р. виявлено невідповідність в маркуванні «Масла солодковершкового селянського 72,5%», зокрема відсутній виробник даного продукту.
В ході перевірки відібрано зразки масла різних дат виробництва. Постачальником продукту в усі дитячі садочки м. Івано-Франківська є ТзОВ «ГОЛДПРО», зареєстрований: Львівська область Городоцький район с.Суховоля,
експлуатаційний дозвіл від 14.11.2019 р. № 13-21-480-0-CS.

Лабораторні дослідження проводились у акредитованій Івано-Франківській регіональній державній лабораторії Держпродспоживслужби на предмет встановлення в харчовому продукті рослинних жирів.
За результатами лабораторних досліджень зразків встановлено невідповідність харчового продукту за вмістом тригліцеридів. Простіше – «Масло солодковершкове селянське 72,5%» виявилось спредом.
Івано-Франківським управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області було проінформовано організатора харчування дітей в ДНЗ – Департамент освіти та науки Івано-Франківської міської Ради стосовно проведення процедур обліку залишків вищезазначеної продукції та її відкликання з обігу.
Головним державним інспектором області видано Розпорядження щодо вилучення залишків харчового продукту «Масло солодковершкове селянське 72,5%» (дата виробництва 27.03.2021 р., партія № 27 та 06.04.2021 р., партія № 06) із харчоблоків ДНЗ Івано-Франківської ОТГ.
Відповідно до рішень, прийнятих на нараді з питань запобігання фальсифікації молочної продукції за участі Міністерства аграрної політики та продовольства України, Держпродспоживслужби, Мінекономрозвитку, Антимонопольного комітету та Національної поліції України, Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області проінформувало про встановлений факт фальсифікації харчового продукту оператора ринку, де здійснювався відбір зразків – ДНЗ № 36 «Віночок», постачальника масла – ТзОВ «ГОЛДПРО» та Головне управління Держпродспоживслужби в Львівській області для вчинення дій відповідно чинного законодавства.
Станом на 19.04.2021 р. Департаментом освіти та науки Івано-Франківської міської Ради, відповідно до Розпорядження Головного державного інспектора області, у терміновому порядку було вилучено із обігу дошкільних навчальних закладів 354,81 кг залишків масла.
Департамент освіти та науки Івано-Франківської міської Ради готує матеріали щодо розірвання договору на постачання масла з ТзОВ «ГОЛДПРО».
Робота харчоблоків освітніх закладів та організація харчування дітей знаходяться на постійному контролі Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь